„Învaţă jucând… Joacă învăţând!” și alte activități destinate copiilor la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachiˮ Iaşi

„Învaţă jucând… Joacă învăţând!” și alte activități destinate copiilor la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachiˮ Iaşi


Învaţă jucând… Joacă învăţând! este provocarea şi totodată invitaţia pe care o adresăm în aceeași măsură copiilor şi adulţilor – profesori, educatori şi părinţi. Astfel, până la începutul lunii decembrie, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași pune la dispoziţia participanţilor o impresionantă colecţie de jocuri adusă la Iaşi de colegii de la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiuˮ din Braşov. Doritorii sunt așteptați la Secția de Împrumut Carte pentru Copii. Participarea este gratuită, însă este condiționată de o programare prealabilă la numărul de telefon 0332110044.

 

De asemenea, copiii și adulții sunt așteptați la Filiala „Ionel Teodoreanu” (str. Emil Alexandrescu/ Dimineţii, nr. 13, bl. 774) la cercul de origami „O nouă viață pentru hârtie”, care se desfășoară în fiecare săptămânal, miercurea, începând cu ora 16.30. Cercul se adresează celor care doresc să deprindă arta decorațiilor din hârtie, diferența constând în faptul că în cadrul atelierelor se utilizează cu precădere hârtia reciclabilă. Copii au ocazia de a pătrunde în tainele tehnicii plierii hârtiei: de la trandafiri și nuferi, la obiecte decorative.

 

 

Și nu în ultimul rând, la Școala Gimnazială „Ion Neculce” a început „(Citesc!)n bibliotecă – îmi schimb comportamentul!”, care își propune dezvoltarea orizontului cultural și social pentru copiii din familiile defavorizate. Prin intermediul acestui proiect, în fiecare miercuri, de la ora 12.00, elevi din clasele V-VIII vor analiza comportamentul și modul de relaționare a personajelor din… cărți.

 

Proiectul este inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și este derulat în parteneriat cu Asociația „Societatea pentru Psihologie” Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top