Competiţia internaţională LightUp Festival de la Palas și-a ales câștigătorii. Vezi cine sunt și ce premii au luat (VIDEO)

Competiţia internaţională LightUp Festival de la Palas și-a ales câștigătorii. Vezi cine sunt și ce premii au luat (VIDEO)


Competiţia internaţională de video mapping LightUp Festival, găzduită de Ansamblul Palas, a fost câștigată de echipa belgiană formată din Patrice Pedrotta și Benoit Dal Don. Următoarele locuri pe podium au fost ocupate de două echipe românești.

 

Ieşenii au avut ocazia să vadă, sâmbătă seara, cum arată iarna în imaginaţia a şase video artişti din Europa şi de peste Ocean, pe o suprafață de proiecție de 1.600 metri pătraţi. Creaţiile au fost concepute special pe formele arhitecturale ale Palatului Culturii.

 

Participanţii au sosit din Belgia, Italia, Polonia, România şi Mexic. Show-ul a fost completat de muzica interpretată de GOLAN & MUSE QUARTET, iar George Vintilă a fost prezentatorul evenimentului.

 

 

Marele premiu în valoare de 5000 euro a fost câștigat de echipa belgiană formată din Patrice Pedrotta&Benoit Dal Don din Belgia.

 

Locul II, în valoare de 3000 euro a fost adjudecat de românul Silviu Apostol, urmat pe locul III (1000euro) de un alt român Andrei Cozlac.

 

Cîștigătorii ediției din acest an, Patrice Pedrotta şi Benoit Dal, vin din Belgia şi sunt pasionaţi de grafica 3D, ambii lucrând pentru companii din domeniul proiecţiilor arhitecturale.

 

Silviu Apostol, ocupantul lucului secund, este artist licenţiat în arte vizuale, cu un istoric care include artele plastice de tip street art şi pictură murală, precum şi artele digitale de tip instalativ: video-mapping şi vj-ing.

 

Al doilea român aflat pe podium, Andrei Cozlac (locul III) este asistent universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. A colaborat la numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping, proiecţii live şi a semnat video design-ul unor piese de teatru ale unor regizori precum Radu Afrim, Silviu Purcărete, Alexandru Dabija şi Eugen Jebeleanu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top