NASA, anunț tulburător: a fost identificată materie organică pe Marte

NASA, anunț tulburător: a fost identificată materie organică pe Marte


Noi analize făcute de astronomi și biologi asupra probelor aduse de robotul Curiosity de pe planeta Marte sugerează că Planeta Roșie este acoperită de materie organică.

 

Noi analize făcute de astronomi și biologi asupra probelor luate de pe Marte de roverul NASA Curiosity, în urmă cu patru ani, sugerează că planeta vecină Pământului este acoperită de materie organică.

 

„Sunt convinsă că materia organică se găsește peste tot pe Marte", a declarat Jennifer Eigenbrode, biochimist și geolog la centrul NASA din Greenbelt, Maryland.

 

„Sunt urme de materie organică pe suprafața planetei, dar probabil și în structura rocilor. Ce înseamnă asta urmează să analizăm", a mai spus Eigenbrode.

 

Una dintre misiunile roverului trimis de NASA a fost să determine, prin analiza chimică a probelor recoltate, dacă planeta este un mediu care să suporte viața la nivel microbiologic.

 

Tot mai multe dovezi converg că Marte a fost la un moment dat - și este posibil să fie și azi - un mediu favorabil dezvoltării vieții.

 

Surpriza din descoperirea recentă a oamenilor de știință de la NASA este amploarea materiei organice pe Planeta Roșie.

 

„Este cel mai important rezultat al analizei. Cu patru ani în urmă nimeni nu putea spune acest lucru", a explicat cercetătorul NASA.

 

Savanții nu știu care este sursa acestor materii organice de pe Marte, dacă este vorba de origini biologice sau geologice.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top