Au luat foc de la contractul de motorină

Au luat foc de la contractul de motorină


Furnizorul de combustibil al CTP apelează la Justiție după ce a pierdut un pot de 19 milioane de lei. Rezilierea contractului pentru achiziţia de motorină i-a adus Companiei de Transport Public un proces cu miză de aproape 300.000 de lei. Fostul furnizor a dat în judecată regia de transport şi cere înapoierea garanţiei de bună execuţie.

 

Trans Oil Motors SRL a cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi să oblige Compania de Transport Public (CTP) să-i restituie suma de 297.929 de lei. Firma s-a adresat magistraţilor după ce regia de transport a refuzat să-i dea înapoi garanţia de bună execuţie.

Sub preţul de achiziţie

Între Trans Oil Motors SRL din Răducăneni şi CTP a fost încheiat în ianuarie 2017 un contract, valabil un an, de furnizare de combustibil pentru mijloacele de transport în valoare de 19 milioane de lei. Acesta a fost însă reziliat după aproape cinci luni. Neînţelegerile dintre cele două părţi ar fi pornit de la preţul motorinei, care era ajustat periodic în conformitate cu indicele de la Bursa Română de Mărfuri, aspecte prevăzute în contract. „Relaţiile contractuale au devenit încordate odată cu emiterea de către beneficiar a actelor adiţionale privind ajustarea preţului (....), prin care societatea noastră se vedea obligată la furnizarea de combustibil sub preţul de achiziţie şi fără a se lua în considerare cheltuielile generate de transportul combustibilului la sediul beneficiarului”, a susţinut Trans Oil Motors SRL în acţiunea depusă la instanţă.

Cum, pe 15 mai 2017, societatea nu a semnat un astfel de document, o săptămână mai târziu CTP a reziliat contractul. Firma susţine însă că nu a primit înainte nicio notificare, nefiind respectată astfel înţelegerea.

 

Motorina pentru autobuze, prilej de gâlceavă

 

CTP: „Am respectat legea”

„Este de observat faptul că, pe de o parte, beneficiarul nu a respectat contractul de furnizare, comenzile ferme trebuind să fie în acord cu actul  adiţional semnat (ultimul act adiţional semnat), iar, pe de altă parte, rezilierea contractului s-a făcut, deşi nu erau îndeplinite condiţiile privind rezilierea”, se mai arată în document.

Pe de altă parte, directorul CTP susţine că a respectat legea. „Legea aşa spune că se reţine garanţia, în cazul în care nu îşi respectă condiţiile din contract. Potrivit legii, dacă nu vor să semneze actele adiţionale, nu pot să livreze”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP. Acesta a precizat că regia a încheiat ulterior un contract pe trei luni cu Rompetrol pentru furnizarea motorinei. Preţul: 4,7 milioane lei. 

Procesul dintre Trans Oil Motors şi CTP va începe în această toamnă.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top