Cum omori o autostradă cu oferta pe masă! Drumul de mare viteză spre Moldova - amânări inexplicabile

Cum omori o autostradă cu oferta pe masă! Drumul de mare viteză spre Moldova - amânări inexplicabile

Licitaţiile pentru studiul de fezabilitate şi proiectarea drumului de mare viteză de aproape 330 de km - autostradă sau drum expres - pe ruta Ploiesti-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani bat pasul pe loc, deşi au fost lansate de aproape un an. Deşi iniţial cu un termen foarte scurt pentru depunerea ofertelor, licitaţiile cu o valoare totală de circa 29 de milioane de euro au suferit nu mai puţin de 15 amânări, ofertele fiind depuse într-un final abia în iulie. De atunci, însă, şi până în prezent Compania de Autostrăzi n-a reuşit să atribuie nici unul dintre contracte.

 

În noiembrie 2016 Compania de Autostrăzi lansa în SEAP cele patru licitaţii pentru studiile şi proiectarea drumulului de mare viteză - autostrada sau drum expres - pe ruta Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani (330 km).

 

Iniţial cele patru licitaţii aveau un termen foarte scurt pentru depunerea ofertelor - pe 5 ianuarie 2017 - lăsând puţin timp la dispoziţia companiilor interesate să formuleze o ofertă. A urmat însă o serie incredibilă de amânări, scrie Hotnews.ro.

 

Toată procedura a fost amânată de nu mai puţin de 12-15 ori (în funcţie de contract), când termenul final de depunere a ofertelor a tot fost schimbat din ianuarie până, într-un final, în iulie 2017. Ofertele pentru cele patru contracte au fost depuse şi deschise în luna iulie, însă nici până azi Compania de Autostrăzi nu a reuşit să atribuie vreunul dintre contracte.

 

Practic, la aproape un an de la lansare alor, licitaţii încă nu au fost atribuite, iar contractele sunt încă departe de a fi semnate, mai ales dacă luăm în calcul şi posibilele întârzieri cu contestaţiile de după anunţarea câştigătorilor.

 

Întârzierea cu care Compania de Drumuri derulează proiectul este cu atât mai greu de înţeles cu cât realizarea SF-urilor şi proiectarea au un termen de 24 de luni, iar execuţia propriu-zisă a autostrăzii sau drumului expres ar urma să fie licitată ulterior şi va însemna alţi ani buni care se vor consuma pe licitaţii, contestaţii şi lucrări. Asta deşi proiectul drumului expres de mare viteză spre Moldova e unul dintre principalele proiecte ale României pentru finanţare în cadrul financiar european 2014 - 2020, program trecut deja de jumătatea planificării.

 

Cele patru contracte licitate în noiembrie 2016 aveau o valoarea maximă estimată de 29 milioane de euro şi o durată de implementare de 24 de luni de la semnarea contractului.

    - în termen de 14 luni se va realiza Studiul de Fezabilitate Final

    - în termen 6 luni, după finalizarea studiului de fezabilitate (20 luni de la începere) se va realiza Proiectul Tehnic

    - 4 luni pentru pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie lucrări

 

În cadrul realizării SF-ulului, contractantul va studia mai multe variante de traseu şi va analiza ambele variante de drum de mare viteză - autotostrada sau drum expres. Ulterior va stabili care este cel mai potrivit din punctul de vedere al raportului cost/beneficiu.

 

Autostrada sau drumul expres ar urma să aibă o lungime de aproape 330 km şi va avea menirea să preia traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori a traficului din Moldova şi care în prezent se desfăşoară pe DN2, un drum naţional cu câte o bandă pe sens şi un acostament puţin mai lat folosit adesea de către şoferi drept încă o bandă de circulaţie - unul din drumurile naţionale cele mai periculoase după numărul de accidente.

 

(Sursa: Hotnews.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top