Peste 400 de persoane au vizitat, astăzi, Muzeul Iluziilor; încă 3.000 pe lista de rezervări

Peste 400 de persoane au vizitat, astăzi, Muzeul Iluziilor; încă 3.000 pe lista de rezervări


Peste 400 de persoane au venit, luni, la Muzeul Municipiului Iaşi pentru a vizita Muzeul Iluziilor, pe lista de rezervare fiind deja înscrise aproximativ 3.000 de persoane. 

Adrian Filpişan, organizatorul Muzeului Iluziilor, a declarat că în cadrul expoziţiei vizitatorii pot afla cât mai multe informaţii despre iluziile optice cu ajutorul a 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poţi cânta fără să îl atingi.

‘Activităţile noastre se desfăşoară de câţiva ani cu precădere pentru părinţi şi copii. Pe lângă activitatea de bază, spectacolele cu planetariul mobil, ne-am gândit să organizăm un alt eveniment care să completeze noţiunile de ştiinţă. Ne-am gândit la un Muzeu al Iluziilor în urma unor vizite pe care le-am făcut la rândul nostru la muzee din străinătate. Proiectul e, în primul rând, unul educativ şi neconvenţional. Conceptul este unul unic în România şi are un caracter interactiv. Vizitatorii pot înţelege cum funcţionează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar şi prin explicaţiile unui povestitor unplugged, care oferă detalii despre mecanismele lor de funcţionare şi face demonstraţii live. Ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanţii de orice vârstă să poată învăţa prin joacă şi interacţiunea directă cu exponatele’, a declarat Adrian Filpişan, organizatorul Muzeului Iluziilor.

Potrivit acestuia, Muzeul Iluziilor îşi conduce vizitatorii prin trei mari capitole, fiecare dintre ele destinată unui alt tip de iluzii.

‘Lumea lui Alice’, cu sala oglinzilor deformate, este locul unde cei mici se vor distra şi vor deveni, pentru câteva minute, subţiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici.

Iluziile optice vor avea şi ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voinţa şi inteligenţa celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înţeleagă cum funcţionează iluziile.
A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experienţe unice: aici, vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează hologramele, vor experimenta vertijul într-un tunel lung de 6 metri, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să îşi încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.

Expoziţia poate fi vizitată, în perioada 8 ianuarie – 2 februarie, pe bază de rezervare. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar preţul unui bilet este de 13 lei.

 

(Agerpres/ FOTO Raluca Diaconiuc)


Citeste si...
Nota
(10 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top