Comoară antică rară descoperită în Cetatea lui David din Ierusalim (VIDEO)

Comoară antică rară descoperită în Cetatea lui David din Ierusalim (VIDEO)


Cetatea lui David este numele israelian al celui mai vechi cartier din Ierusalim şi un sit arheologic important. Acesta a fost un oraş fortificat din epoca bronzului pe temelia căruia s-a construit oraşul Ierusalim, locul în care regele David şi-a stabilit împărăţia. Se află nu departe de Oraşul Vechi din Ierusalim şi de Zidul de Vest şi este unul dintre cele mai interesante situri arheologice din Israel.

Printre ruinele arheologice se află şi cele ale unor case care dezvăluie statutul social ridicat al locuitorilor. Aici au fost descoperite sigilii personale folosite pentru autenticitatea semnăturii scrisorilor, precum şi a documentelor care poartă numele proprietarilor, nume menţionate în Biblie.

 

Sigiliul descoperit recent în Cetatea lui David într-o clădire publică distrusă în perioada Primului Templu, poartă inscripţia: „(aparţinând lui) Natan Melec, slujitorul împăratului“. Numele Natan Melec apare în Biblie.

De asemenea, în aceeaşi clădire din perioada Primului Templu au fost descoperite resturi de pietre mari, fragmente de podea din acea vreme şi alte elemente care par să fi fost incinerate în timpul distrugerii templului.

Profesorii Yuval Gadot de la Tel Aviv University şi Yiftah Shalev de la Israel Antiquities Authority au explicat că „descoperirea acestei clădiri publice pe partea de vest a Cetăţii lui David, oferă mai multe informaţii despre structura oraşului din acea perioadă". De asemenea, ei explică faptul că resturile care arată modul în care a fost distrus oraşul în 586 î.C “întăreşte înţelegerea noastră cu privire la distrugerea amplă a cetăţii“.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top