fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 12 Mai 2022

Un copil de 12 ani s-a electrocutat joi, în Gara Feteşti, după ce a urcat pe vagonul unui tren, informează ISU Ialomiţa.

Publicat in Social
Operaţiunile de deminare pe întregul teritoriu ucrainean după invazia rusă vor dura între 5 şi 10 ani, a declarat Oleh Bondar, şeful Departamentului de Deminare Umanitară din cadrul Serviciului Statal de Urgenţă al Ucrainei, citat miercuri de agenţia locală Ukrinform.

Publicat in Panorama
Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurare de Sănătate, a declarat, joi, că începând din 20223, cei care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați, potrivit Agerpres.

Publicat in Sanatate
Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, s-a predat, joi, la Secţia de Poliţie din Bragadiru, după care a fost dus la Penitenciarul Rahova.

Publicat in Justitie
Un profesor din Botoșani este cercetat sub control judiciar pentru agresiune sexuală după ce ar fi abuzat de inocența unui adolescent chiar în școală.

Publicat in Moldova
Piatra de temelie a viitorului stă, în ce facem bine, responsabil, astăzi! Dar din păcate după mai puțin de un an de la tăiatul panglicii și inaugurarea cu fast a noii Școli Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” din Miroslava, lucrurile nu stau chiar pe roze.

Publicat in Politica Locala
Judecătorul Marian Budă a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată cu 10 voturi "Da", cinci "Nu" şi două voturi "Nule", transmite Agerpres.

Publicat in Justitie
Pe 15 mai, de la ora 19:00, la Teatru³, va avea loc premiera spectacolului „Oameni singuratici”, un proiect al Teatrului Național Iași, realizat în coproducție cu FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași; o adaptare după piesa omonimă a lui Gerhart Hauptmann (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură), tradusă de Paul B. Marian, montată pe scena ieșeană de Florin Caracala. Regizorul semnează atât scenografia, cât  și universul sonor al spectacolului.  Andrei Cozlac a creat video design-ul producției, coregrafa Alice Veliche a asigurat mișcarea scenică, iar Cezar Ichim, pregătirea muzicală.  Asistent regie: Marian Alexandru Chiculiță.

Publicat in Social
Joi, 12 mai 2022, în cadrul unei conferințe de presă, Camera de Comerț și Industrie Iași a prezentat argumentele de susținere a propunerii legislative înregistrată în Senatul României sub nr. B254/2022 pentru modificarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România, prin prisma beneficiilor pe care această nouă reglementare le va aduce mediului de afaceri autohton.

Publicat in Companii
Conducerea PSD Iași privește cu maximă îngrijorare asupra dezvăluirilor făcute în spațiul public de un cotidian local. Din relatările efectuate reiese foarte clar faptul că o instituție care veghează la siguranța națională a românilor la granița de est a Uniunii Europene a fost supusă unui adevărat asediu politic pentru numirea în funcții de conducere a unor oameni care nu au facut dovada competenței și profesionalismului.

Publicat in Politica Locala
Pagina 1 din 3