fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 20 Mai 2024

Modul greoi în care funcționează sistemul de justiție îi va oferi primarului Mihai Chirica posibilitatea certă să scape de o parte dintre acuzațiile din Dosarul Veranda

În situația sa, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în cazul aprobării intabulării unui etaj ilegal la Hala Centrală, răspunderea penală se va prescrie în iulie 2026

Cum ne aflăm în mai 2024 și judecata dosarului încă nu a început, iar o estimare rezonabilă indică faptul că perioada de desfășurare a celor două faze de Cameră Preliminară va dura cel puțin un an-doi, în timp ce fondul și recursul - cel puțin alți doi ani, este aproape sigur că, în timpul procesului, va interveni prescrierea pentru această infracțiune

Chirica va rămâne, însă, cu alte două infracțiuni pentru care poate fi condamnat, dacă va fi găsit vinovat, până în 2029

Și alți inculpați din Primărie vor scăpa, prin prescriere, de faptele în care au fost incriminați că au semnat acte în fals, dar și pe ei îi așteaptă judecata pentru infracțiuni a căror durată de prescriere este mai lungă: opt ani


Publicat in Anchete
Patrula comună din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, formată din poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși și omolog din Republica Moldova, a depistat un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în României, pentru a-şi căuta un loc de muncă. Persoana a fost preluată de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor, în baza Acordului de Readmisie.

Publicat in Social
Diana Cojocari, mama Mădălinei Cojocari, o copilă care a dispărut în anul 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată luni pentru faptul că nu a raportat la timp dispariția.

Publicat in Panorama
Poliţiştii de frontieră de la Sculeni au depistat şi predat autorităţilor competente, în vederea dispunerii măsurilor legale, un tânăr din Republica Moldova, căutat de autorităţile din Spania deoarece avea de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun.

Publicat in Justitie
S-a deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă în urma accidentului în care trei tineri care circulau cu motocicletele pe un drum din Vaslui și-au pierdut viața.

Publicat in Social
Unul dintre cei mai apreciați baschetbaliști din Ucraina a fost prins în timp ce încerca să fugă în România de încorporare, iar presa susține că mai mulți sportivi celebri au încercat în același fel să scape de trimiterea la război.

Publicat in Panorama
Au fost momente tensionate și chiar îmbrânceli la Parchetul Militar după audierea lui Miron Cozma în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  

Publicat in Justitie
Un cetăţean maghiar în vârstă de 31 de ani a fost arestat preventiv, fiind bănuit de deţinere ilegală şi trafic de droguri, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Harghita.

Publicat in Justitie
Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere prin incendiere în cazul angajatei de la Parchetul Vaslui despre care se crede că ar fi incendiat nişte documente, după care ar fi încercat să se sinucidă.

Publicat in Justitie
Un copil a căzut, luni, într-o fântână cu o adâncime de 19 metri, în localitatea constănţeană Mireasa, acesta fiind conştient.

Publicat in Social
Pagina 1 din 4