fbpx
 
Burlington Police Burlington Police

Cine este bărbatul care a împușcat trei studenți palestinieni în SUA. Ucigașul a fost arestat


Poliţia l-a arestat pe bărbatul suspectat că a rănit prin împuşcare trei studenţi de origine palestiniană, sâmbătă, în statul american Vermont (nord-est), tinerii fiind posibil vizaţi din cauza apartenenţei lor comunitare într-un context de creştere a actelor rasiste în Statele Unite de la începutul războiului din Gaza, relatează AFP.

Suspectul, identificat cu numele Jason Eaton, în vârstă de 48 de ani, urmează să se prezinte luni în faţa unui judecător, a declarat poliţia oraşului Burlington, care a anunţat că suspectul a fost arestat duminică după o percheziţie la domiciliul său.
„Este în curs de desfăşurare o anchetă, în special pentru a stabili dacă acesta este un act criminal motivat de ură", a declarat luni ministrul american al Justiţiei, Merrick Garland.
Bărbatul este suspectat că a deschis focul asupra a trei tineri care îşi petreceau vacanţa de Ziua Recunoştinţei în Burlington, la 70 km de graniţa cu Canada.
Tinerii au fost posibil vizaţi din cauza apartenenţei lor comunitare într-un context de creştere a actelor rasiste în Statele Unite de la începutul războiului din Gaza, relatează AFP.
Războiul dintre Israel şi Hamas provoacă tensiuni puternice în toată ţara şi a dat naştere la o creştere a actelor antisemite şi islamofobe.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31