fbpx
 
200 de familii au intrat deja în posesia apartamentelor din Silk District, cartierul cu cel mai mare punctaj din România

200 de familii au intrat deja în posesia apartamentelor din Silk District, cartierul cu cel mai mare punctaj din România


Birourile Silk District au obținut cel mai mare punctaj din țară la certificarea BREEAM în 2023

Încă 100 de apartamente vor ajunge la cumpărători în acest început de an

În decembrie, Prime Kapital, dezvoltatorul Silk District, a reușit să livreze către primii proprietari aproape 200 de locuințe din Faza 1 Rezidențial, iar în săptămânile următoare vor fi livrate alte aproximativ 100. „Le urăm bun venit primilor membri ai tinerei noastre comunități!”, transmite echipe de Vânzări a dezvoltatorului.

În curând, #SilkDistrict va fi noul ACASĂ pentru aproximativ 650 de familii (Fazele 1 și 2), iar între timp birourile din Faza 1 de dezvoltare se pregătesc să devină spațiul ideal pentru mediul de business: Silk District Office a obținut cel mai mare punctaj BREEAM acordat unei clădiri din România în 2023.

128 de clădiri au cerut certificarea pentru eficiență energetică

Birourile Silk District din Iaşi şi faza a doua din complexul de birouri U Center de la Parcul Tineretului din Bucureşti sunt proiectele imobiliare care au obţinut în 2023 cele mai mari punctaje la certificarea BREEAM, respectiv LEED, continuând trendul clasificării clădirilor ca fiind sustenabile, dar la cote mai reduse.

„Pe parcursul anului trecut, 128 de clădiri din România au fost certificate BREEAM sau LEED, cu 17% mai puţin faţă de anul-record 2022. Dintre acestea, au fost 116 clădiri certificate BREEAM şi 12 clădiri certificate LEED“, arată datele ADP green building, companie specializată în acordarea de certificări.
Cele mai multe clădiri certificate sunt industriale (57 clădiri de producţie sau depozitare), urmate de cele de retail (43 de magazine, parcuri comerciale sau malluri) şi birouri (19).

Piața caută clădiri care economisesc resurse

Atât BREEAM, cât şi LEED sunt standarde care abordează aspecte precum confortul angajaţilor şi impactul asupra mediului prin diferite criterii – mobilitate, eficienţă energetică, consum de resurse, materiale de construcţii, susţinerea biodiversităţii. În piaţă există şi alte sisteme de certificare, însă acestea sunt cele mai populare.
„Într-un context în care apar tot mai multe instrumente, direcţii, concepte, aplicaţii, care îşi dovedesc sau nu relevanţa în timp, sistemele de certificare, dintre care cele mai cunoscute sunt BREEAM şi LEED, reuşesc să se adapteze constant integrând cele mai recente preocupări şi cercetări. Prin grila de evaluare, ele oferă comparabilitate între clădiri, indiferent de ţara în care sunt construite şi de funcţiunea acestora şi sunt credibile, fiind validate de organizaţii imparţiale (Building Research Establishment, respectiv Green Business Certification Inc.). Din aceste motive sunt preferate de finanţatori, fonduri de investiţii, proprietari de clădiri, chiriaşi şi societate în general“, adaugă reprezentanţii ADP.

Următorul pas: blocuri fără emisii de carbon

Certificările acoperă în principal componenta de mediu, însă ating şi multe aspecte sociale, precum cerinţele pentru sănătatea şi siguranţa muncitorilor în etapa de construire, şi de guvernanţă - de exemplu, proiectarea integrată, verificarea şi testarea sistemelor clădirii înainte de recepţie, existenţa şi publicarea unei politici de management, raportarea consumurilor de utilităţi către management. De aseme¬nea, prin versiunile care urmează să apară în cursul anului 2024, BREEAM şi LEED vor integra planul de decarbonizare a clădirilor noi sau existente şi vor valida funcţionarea clădirilor fără emisii de carbon.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31