fbpx
 
Cătălin Drulă: „Drumul pentru A8 e ireversibil”

Cătălin Drulă: „Drumul pentru A8 e ireversibil”


Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat, miercuri, trei vești bune pentru autostrăzi. Este vorba despre A0 Nord lot 2, A7 și A8.

„Trei vești bune azi pentru autostrăzi

- A0 Nord lot 2 (Corbeanca-Colentina): Au fost respinse definitiv contestațiile. Putem semna contractul de proiectare și execuție cu constructorul român desemnat câștigator.

- A7: Am aprobat în ședința de guvern indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Ploiești-Buzău. 63 de km. 6 noduri rutiere. 160 de hectare de perdele forestiere. 42 de poduri și pasaje. 4 spații de servicii generoase cu infrastructura pentru vehicule electrice.

Până la sfârșitul lunii, scoatem la licitație execuția lucrărilor. Vor urma secțiunile Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani, la câteva luni distanță.

- A8: Tg. Mureș-Iași-Ungheni. Vineri încep activitățile de proiectare (SF+PT). Peste 2 ani vom avea un proiect matur, care poate fi scos direct la licitație pentru execuția lucrărilor, așa cum avem astăzi pentru A7. Drumul pentru A8 e ireversibil”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de socializare.

Și deputata USR PLUS Iași Cosette Chichirău a avut o reacție optimistă legată de activitățile de proiectare demarate la autostrada A8:

„Încep lucrările de proiectare pentru A8!

CNAIR va emite vineri ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectarea construcției Autostrăzii Moldova, pe segmentul Ungheni – Iași – Târgu Neamț.

Este un pas important care nu ar fi fost posibil fără efortul făcut în ultimii ani de cetățenii și de asociațiile care luptă pentru autostrăzile din Moldova. De asemenea, este o reușită a ministrului Cătălin Drulă și a colegului nostru de la Iași, Adrian Covasnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Mă bucur că am putut să particip și eu la acest efort, alături de colegii mei, parlamentarii USR PLUS Iași, Marius Bodea, Monica Berescu, Cristi Berea, Filip Havarneanu.

Vom fi și în continuare la fel de insistenți pentru ca Moldova să aibă autostrăzi”, afirmă Chichirău pe pagina sa de Facebook.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31