fbpx
 
Cum se va schimba cartierul Cicoarei într-un cartier modern cu mai multe locuri de parcare decât spații de locuit?

Cum se va schimba cartierul Cicoarei într-un cartier modern cu mai multe locuri de parcare decât spații de locuit?


În cartierul Cicoarei din Iași urmează să fie construit un nou proiect imobiliar. Acesta prevede ca întreaga zonă să fie modernizată odată cu realizarea viitorului ansamblu rezidențial. În planul dezvoltatorului, numărul locurilor de parcare din complexul rezidențial este mai mare decât numărul apartamentelor.

Proiectul imobiliar Cicoarei propune un surplus de locuri de parcare pentru viitorii rezidenți. Acest lucru înseamnă un număr mai mare de locuri de parcare raportat la numărul de locuințe din ansamblul rezidențial.

Viitorul ansamblu rezidențial urmează să cuprindă 9 blocuri de apartamente cu diferite regimuri de înălțime. Acest proiect imobiliar include un parc urban, spații de joacă pentru copii și numeroase alte facilități moderne pentru viitorii locatari. Toate acestea, împreună cu numărul de locuri de parcare în surplus, vor duce la modernizarea cartierului Cicoarei.

Dacă analizăm în detaliu planurile dezvoltatorului privind parcările, se observă că acestea sunt dispuse pe 2 nivele subterane, precum și la parterul imobilelor. În total se preconizează crearea unui număr de 1697 de locuri de parcare. 107 dintre acestea vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, reprezentând 4% din totalul locurilor pentru autovehicule.

Pentru a asigura accesul facil la oricare dintre locurile de parcare din cadrul ansamblului rezidențial, se vor construi 3 rampe auto și 3 rampe destinate pietonilor, care să permită accesul în parcările subterane. Conform informațiilor regăsite în cadrul proiectului, distribuția locurilor de parcare va fi următoarea: 866 la nivelul subsolului 1, 696 la nivelul subsolului 2, iar 135 de locuri la parter.

Planurile pentru viitorul proiect imobiliar Cicoarei includ și repartizarea locurilor de parcare. Fiecare apartament va avea repartizat câte un loc de parcare. Pentru penthouse-uri sunt repartizate câte 2 locuri de parcare pentru fiecare. În cele din urmă, spațiile comerciale din cadrul ansamblului de blocuri de apartamente vor beneficia de câte 1 loc de parcare la fiecare 40 de m2 dacă suprafața acestora depășește 2000 m2.

Dacă vă întrebați cum urmează să se desfășoare traficul auto în interiorul complexului rezidențial, propunerea dezvoltatorului este de a permite circulația în perimetrul complexului, fără ca autoturismele să poată intra în curtea complexului rezidențial. Această măsură este gândită pentru a asigura mai multă liniște și siguranță sporită în curtea ansamblului pentru viitorii locatari.

Dezvoltatorul pare că s-a gândit nu doar la confortul viitorilor rezidenți și la cum ar putea să le ofere facilități cât mai moderne, ci și la modalitatea de a facilita intrarea și ieșirea autoturismelor în complexul rezidențial Cicoarei.

Spunem acest lucru pentru că în proiectul propus de dezvoltator se menționează construcția a două sensuri giratorii chiar în proximitatea noului ansamblu de locuințe. Scopul acestor sensuri giratorii este de a fluidiza traficul în zonă și de a realiza conexiunea accesului rutier cu infrastructura noii centuri rutiere Uricani-Cicoarei, realizată de municipalitate.

Dacă ne raportăm la planurile dezvoltatorului privind facilitățile de parcare și de acces auto pentru viitorul proiect imobiliar Cicoarei, acestea sunt atractive. Până la momentul în care vom putea să vedem câte dintre promisiunile sau propunerile regăsite pe hârtie privind parcările și accesul auto în cadrul complexului rezidențial au devenit realitate, va mai trece ceva timp.

Cu siguranță vom urmări îndeaproape acest nou proiect imobiliar din cartierul Cicoarei și cum va contribui la modernizarea întregii zone pe viitor, odată ce va fi realizat.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31