fbpx
 
Mediazona Mediazona

Cadavrul lui Aleksei Navalnîi, transportat la miezul nopții de un convoi rusesc. Momentul a fost surprins de camere


Camerele de supraveghere amplasate pe un drum din Rusia au surprins un convoi rusesc în miezul nopții care transporta, posibil, trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi.

Nici după trei zile după ce a fost anunțată moartea opozantului rus rudele lui Navalnîi nu au reușit să revendice trupul acestuia.

Nici mama și nici soția lui Aleksei Navalnîi nu l-au văzut pe opozantul rus de când a murit. Lyudmila Navalnaya, mama lui Aleksei, a fost informată că trupul fiului ei a fost transportat la o morgă din orașul Salekhard - o instituție care susține că nu deține cadavrul lui Aleksei, scrie Mediazona.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost atent analizate de publicația rusă independentă. Conform Mediazona, filmarea a fost realizată pe drumul de gheață care leagă orașul Labytnangi, cel mai apropiat de colonia penală din satul Kharp, de Salekhard, singura rută terestră către centrul regional.

În imaginile surprinse la miezul nopții dintre 16 și 17 februarie se vede un convoi format din patru vehicule, printre care și cele ale FSIN, serviciul penitenciar, care traversează întinderea înghețată a râului Ob spre Salekhard. Suspiciunea este că trupul lui Navalnîi a fost transportat la Salekhard în acest convoi, deși această informație nu a fost momentan confirmată.

Documentul înmânat mamei lui Aleksei Navalnîi de către personalul coloniei penitenciare indica faptul că acesta a murit pe 16 februarie, la ora locală 14:17 (GMT+5). Un deținut din închisoarea IK-3 a declarat pentru Novaya Gazeta Europe că colonia a fost informată de deces cu patru ore înainte. Decesul a fost anunțat oficial la ora locală 16:11 PM.

Serviciul local de ambulanță a raportat că medicii au ajuns la colonie în șapte minute și au încercat resuscitarea lui Navalnîi timp de peste o jumătate de oră. Un lucrător anonim al stației de ambulanță din Salekhard a declarat apoi pentru Novaya Gazeta că trupul neînsuflețit a fost dus la un spital din Labytnangi - un oraș aflat la o jumătate de oră de mers cu mașina de satul Kharp. Abia în seara zilei de 16 februarie, potrivit acestei surse, Aleksei Navalnîi a fost adus la morga Spitalului Clinic Districtual din Salekhard.

Colonia din Kharp, unde a fost reținut Navalnîi, și cel mai apropiat oraș, Labytnangi, sunt situate pe malul stâng al râului Ob. Salekhard, capitala districtului autonom Yamalo-Nenets, se află pe malul drept.

Între Labytnangi și Salekhard nu există un pod care să traverseze râul de 2,5 kilometri: vara funcționează un feribot, iar iarna se poate traversa pe gheață. Cu excepția transportului cu elicopterul, drumul de gheață este singura rută între IK-3 și morga din Salekhard.

Jurnaliștii de la Mediazona au reușit să identifice camere de luat vederi de pe ambele părți ale drumuri. Cu ajutorul acestor camere sunt monitorizate cozile de la feribot.

Imaginile au fost analizate începând cu ziua de 16 februarie, când a fost declarat decesul lui Navalnîi.

Cu câteva minute înainte de miezul nopții de 17 februarie, pentru prima dată în acea zi, un convoi de mașini ale poliției de patrulare au fost surprinse pe drum.

Convoiul includea, pe lângă mașinile de patrulă de poliție din față și din spate, un sedan gri cu numere civile și un microbuz marcat cu două dungi verzi, care ar aparține serviciului penitenciar. Convoiul se deplasa vizibil mai încet decât celelalte vehicule de pe drum. Mașina de poliție din frunte a încetinit periodic și chiar s-a oprit pentru a se asigura că ceilalți nu rămân în urmă.

Pentru a determina dacă traversarea râului Ob de către convoiul FSIN la miezul nopții a fost un eveniment neobișnuit și nu o procedură de rutină, Mediazona a analizat înregistrările din zilele precedente. În această perioadă nu au existat cazuri în care convoaiele să traverseze la miezul nopții.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: