fbpx
 
Subprefectul Grigoraș, în pat cu tânăra promovată intens la Prefectură, Apavital și Primărie. „Facem duș împreună?”

Subprefectul Grigoraș, în pat cu tânăra promovată intens la Prefectură, Apavital și Primărie. „Facem duș împreună?”


REPORTER o remarca pe Mara Gheran în iulie 2023, cu patru posturi la stat în ultimii trei ani: Prefectură, Apavital, Primăria Podu Iloaiei, Primăria Iași

Marian Grigoraș, fost prefect, actual subprefect, chiar declara cum trebuie să avem încredere în alegerile sale, cum sunt angajați oameni de valoare în Cancelarie

Fotografiile și discuțiile pe chat sunt din luna august a acestui an

Cei doi stau întinși în pat, relaxați, iar tânăra face un selfie

Discuțiile sunt explicite: vii să facem un duș împreună?, am luat gel de duș, vin să-ți fac cafeaua dimineață

În 2017, Marian Grigoraș era dat în vileag că își angajase soția la ANAF tot prin transfer

Dacă aspirați la o carieră la stat și sunteți tânără, vorbiți cu Marian Grigoraș

Marian Grigoraș a fost de două ori prefect al Iașului și o dată subprefect. Nu a răspuns întrebărilor REPORTER DE IAȘI

Amantlâc la nivel înalt. De câteva zile, o fotografie înfățișându-i pe Marian Grigoraș, subprefect, și pe Mara Gheran, o tânără funcționară a Primăriei Iași, a fost distribuită la persoane din mediul politico-administrativ.

Imaginea îi prezintă pe cei doi, aflați în pat, el, în tricou, privind probabil la televizor, ea, acoperită cu un cearșaf. Fotografia, care dovedește relația extraconjugală a subprefectului PNL, e făcută de Mara Gheran și a ajuns la REPORTER DE IAȘI prin email de la o sursă care a refuzat să-și decline identitatea.

REPORTER DE IAȘI a luat decizia publicării acestei poze nu pentru a face audiență din senzațional, ci pentru că ea reprezintă epilogul unui articol din vara acestui an.

În luna iulie 2023, Mara Gheran s-a angajat, surprinzător, la Primăria Iași după ce, în anteriorii ani, ocupase alte patru posturi la stat: șef cabinet parlamentar, consilier la Instituția Prefectului, referent la ApaVital, inspector la Primăria Podu Iloaiei. Așadar, această imagine poate fi răspunsul la succesul fulminant în cariera publică pe care Mara Gheran l-a avut în ultima perioadă.

În orice țară civilizată, cu democrație funcțională, după o astfel de dezvăluire publică, Marian Grigoraș și-ar încheia, prin demisie, misiunea.

În iulie, REPORTER titra: „Sute de tineri încearcă să se angajeze, fiind respinși în concursuri aranjate”. Acum vine demonstrația.

Selfiul cu Mara Gheran și Marian Grigoraș, amândoi relaxați în pat, este din august anul acesta

Marei Gheran îi plac pozele în pat

Mai multe persoane din anturajul celor doi au fost anunțate de această relație, zilele trecute, prin fotografii și capturi ale unor mesaje. Din informațiile REPORTER DE IAȘI, Mara Gheran obișnuia să facă instantanee, cu telefonul, în momentele de intimitate.

Voluntar sau involuntar, unele au fost distribuite mai multor persoane. Pe lângă fotografii, sunt și capturi de ecran cu discuții dintre Marian Grigoraș și Mara Gheran. Alături de invitațiile la cafea, la duș sau planuri pentru petrecerea zilelor împreună sunt și chestiuni legate de serviciu.

Astfel, într-unul dintre schimburile de replici, Grigoraș i-a cerut tinerei „o bârfă” despre o angajată de la Prefectură, acolo unde liberalul ocupă a doua poziție în ierarhia puterii, fiind subprefect desemnat de PNL, partid al cărui membru este.

Discuțiile dintre cei doi sunt tot din luna august 2023

August 2023: „Pifoi, pot să vin să-ți fac cafeaua?”

Câteva fragmente din dialogurile de pe WhatsApp:

Marian Grigoraș: Pifoi. Mai poți da o bârfă despre Niculăeș? Cică Adomniței a adus-o la prefectură

(...)

Marian Grigoraș: Bună dimineața! Pot să vin să stau cu tine mâine?

Mara Gheran: Bună dimineața. La ce oră? Trebuie să merg la un grătar la Breazu

Marian Grigoraș: Când spui tu

Mara Gheran: Ok

(...)

Marian Grigoraș: Pifoi. La ce oră te trezești? Pot să vin să îți fac cafeaua?

Mara Gheran: Bună dimineața. Hai. Vii sau mi-o fac singură?

Marian Grigoraș: Vin. Ce să iau?

(...)

Marian Grigoraș: Bună dimineața, pifoi. Zi frumoasă să ai. (Marian Grigoraș și-a făcut un selfie într-o baie și i-a trimis fotografia Marei Gheran – n.r.). Îți place cureaua mea?

Mara Gheran: Da

(...)

Marian Grigoraș: Am luat gel de duș. Vrei să facem un duș împreună?

Mara Gheran: Am luat și eu

Marian Grigoraș: Spumă?

Mara Gheran: Da da

Metadatele fotografiei, dar și capturile de ecran ale conversațiilor arată că acestea au fost realizate în luna august a acestui an.

Mara Gheran a fost pe rând consilieră de senator PSD, apoi consilieră la Prefectură, două primării și o companie județeană

Grigoraș explica pentru REPORTER: „Angajăm pe încredere”

REPORTER DE IAȘI a sunat-o pe Mara Gheran. Inițial, nu a răspuns. A revenit ea ulterior, dar când a aflat că a fost căutată de un ziarist, a închis imediat.

Subprefectul Marian Grigoraș nu a răspuns nici la telefon, nici la mesaje. Sursa care a furnizat imaginile nu a putut preciza de când durează relația celor doi. Informația este relevantă pentru că, în 2021, Mara Gheran a fost angajată consilier la Prefectură în timpul în care prefect era Marian Grigoraș.

Când, în iulie 2023, REPORTER DE IAȘI a prezentat traseul profesional al Marei Gheran în instituțiile publice, Marian Grigoraș a explicat cum a ajuns să lucreze cu ea. „A fost la Cancelarie la mine. Personalul de la Cancelaria prefectului sau de la cabinetul demnitarului se angajează pe încrederea demnitarului. Ei vin și pleacă odată cu demnitarul. O cunoșteam dinainte, nu e membru de partid”, a declarat Grigoraș la acea vreme.

În iulie 2023, REPORTER DE IAȘI descoperea cazul Mara Gheran și descria cariera ei fulminantă ca „suprarealistă”. Acum s-a găsit explicația

A fost transferată la Primăria Iași deși posturile sunt blocate

Dar traiectoria bugetară a Marei Gheran a pornit pe filieră PSD, ulterior fiind cu sprijin PNL:
-
2020: șef cabinet parlamentar la senatorul Doru Pănescu (PSD), recomandată fiind de Marius Ostaficiuc, actual deputat PSD
-
2021: consilier la Prefectura condusă de prefectul Marian Grigoraș (PNL)
-
2022: referent ApaVital, tot filieră PNL
-
2023: inspector Primăria Podu Iloaiei, primar PNL
-
2023: consilier asistent Primăria Iași, primar PNL

La Primăria Iași, tânăra a ajuns în această vară, la compartimentul „Proiecte”. Deși, oficial, posturile sunt blocate, subterfugiul a fost transferul definitiv de la Primăria Podu Iloaiei unde abia fusese încadrată.

Cazul Marei Gheran și al acestei fotografii este definitoriu pentru modul în care funcționează mare parte din angajările în sistemul public din România. Sunt sute de tineri care încearcă să intre, dar sunt respinși în concursuri trucate.

Marian Grigoraș, fruntaș liberal de foarte mulți ani

În vârstă de 45 de ani, Marian Grigoraș este un important fruntaș PNL. De-a lungul timpului, a ocupat mai multe funcții publice. A fost prefect în două rânduri, comisar superior și comisar șef la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est, consilier juridic. A absolvit Dreptul la Universitatea „Petre Andrei” și, ulterior, Asistență Socială la Facultatea de Filosofie de la Univ. „Cuza”.

Potrivit declarației de avere completată în luna mai 2023, Marian și soția sa, Monica Grigoraș (angajată a Finanțelor Publice Județene), dețin un apartament în Iași (56 mp) și o casă de locuit în Podu Turcului (Bacău). Un alt apartament este doar pe numele lui Marian Grigoraș. În documentul citat a mai fost menționată o mașină Volvo fabricată în 2017. Anul trecut, ca subprefect, Marian Grigoraș a încasat în medie, net, lunar, peste 10.000 lei însemnând indemnizația și norma de hrană.

În declarațiile de avere pe care le-a completat în anii trecuți, Mara Gheran a precizat că deține 50% dintr-un apartament de 80 mp, dar și o mașină Audi, an de fabricație 2011 sau 2014 (anul diferă în funcție de declarație). În acești ani, Gheran a mai menționat câteva sume modice primite ca bursă de la Universitatea Tehnică și un depozit de 5.600 euro potrivit ultimei declarații.

Article image
A fost în cercurile PSD din Iași, acum e în anturajul PNL Toată lumea o vrea pe Mara Gheran, toate instituțiile o angajează în doi timpi și trei mișcări pe salarii din ce în ce mai mari Oficial, posturile bugetare sunt blocate, dar se fac transferuri fără probleme, dacă apar tinere valoroase Cazul Mara Gheran arată cum instituțiile funcționează ca niște feude Sute de tineri încearcă să se angajeze, fiind respinși în con...
Autor Cezar Moraru Anchete 21 Iulie 2023

 


Citeste si...
Nota
(14 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31