fbpx
 
Focar de COVID la IRO Iași: trei angajați și trei pacienți, depistați pozitiv

Focar de COVID la IRO Iași: trei angajați și trei pacienți, depistați pozitiv


Pentru prima dată de la începutul anului, DSP Iași a anunţat sâmbătă depistarea unui focar la Institutul Regional de Oncologie, iar duminică a anunţat descoperirea unor noi cazuri după investigaţii suplimentare realizate în cadrul unei anchete epidemiologice, relatează Ziarul de Iași. Trei angajați și trei pacienți de la secția de îngrijiri paleative au fost depistați pozitiv.

DSP Iași nu a precizat dacă angajații spitalului erau vaccinați împotriva COVID-19, dar a avertizat asupra răspândirii rapide a virusului în judeţ şi în municipiu şi în contextul în care au reînceput să apară focarele.

Doar în weekend, în Iași au fost confirmate 113 cazuri noi de infectare cu coronavirus, la persoane care nu au mai fost infectate. Trei persoane au murit în județ, în weekend.

În spitalele din judeţ mai sunt libere doar 5 paturi la Terapie Intensivă pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2, în timp ce 18 sunt ocupate, dintre care trei la Spitalul de Copii. La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 8 paturi ATI ocupate, doar unul singur liber, la Spitalul Municipal din Paşcani sunt 4 paturi ATI ocupate, iar două sunt libere. Trei paturi ATI sunt ocupate la Spitalul de Neurochirurgie, iar două paturi sunt libere la Spitalul Sf. Spiridon. În total, în spitalele din Iaşi sunt internate 116 persoane infectate cu forme moderate sau severe.

„Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pe 5 septembrie 2021 un număr de 356 de persoane se află în izolare, iar 249 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43.735 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44.240 de decizii pentru persoanele aflate în carantină”, au transmis oficialii DSP Iaşi.

De altfel, numărul de noi cazuri a crescut constant și la nivel național, duminică fiind a șasea zi consecutivă în care au fost raportate peste 1.000 de noi cazuri. În spitalele de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.061. Dintre acestea, 372 sunt internate la ATI.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31