fbpx
 
Medicii ieșeni au salvat mâna fetiței care și-a prins degetele într-un tocător electric

Medicii ieșeni au salvat mâna fetiței care și-a prins degetele într-un tocător electric


O fetiță de 4 ani din municipiul Onești a trecut prin chinuri infernale, după ce și-a prins mâna într-un tocător electric. Dusă cu elicopterul la Iași, a fost operată de urgență și este internată acum la terapie intensivă.

Medicii i-au reconstruit mâna și i-au fixat trei degete, dar recuperarea va fi de lungă durată, spun medicii, conform Știrile PRO TV.

Copila de 4 ani este din Onești și s-a acidentat grav ieri, într-un tocător electric. Mâna i-a rămas blocată, iar părinții, disperaţi, au sunat la 112.

O ambulanță a ajuns acolo de urgență, dar cum situația era prea gravă, salvatorii au cerut ajutorul elicopterului SMURD.

Fetiţa a fost dusă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, unde medicii au sedat-o și au pregătit-o pentru intervenția chirurgicală.

Tamara Solange-Roșu, șefa UPU a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași: „Fetița avea membrul superior drept încarcerat într-o mașină de tocat. Echipa multidisciplinară a hotărât internarea directă în blocul operator."

Intervenția a fost deosebit de complicată, spun medicii. În sala de operație, pe lângă chirurgi, au intrat și pompierii de la descarcerare care, sub anestezie generală, au deblocat în cele din urmă mânuța copilei. Mai departe, medicii, la microscop, i-au reconstruit mâna distrusă și i-au replantat trei degete.

Fetița a rămas internată la terapie intensivă, iar medicii speră într-un succes al intervenției.

Sidonia Susanu, șefa secției de chirurgie plastică a Spitalului „Sfânta Măria” din Iași: „Noi sperăm într-o evoluție favorabilă, cu menținerea a cel puțin 90% din segmentele amputate. Mâine vă urma o reevaluare a leziunilor în blocul operator, după care vom decide dacă are nevoie de proceduri suplimentare."

Mama copilei a ajuns și ea la spital, însă este încă în stare de șoc și nu le-a putut spune medicilor cum s-a întâmplat accidentul.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31