fbpx
 
Număr record de pacienți la UPU „Sf. Spiridon”, în 24 de ore

Număr record de pacienți la UPU „Sf. Spiridon”, în 24 de ore


La Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi s-au prezentat 380 de persoane pe parcursul ultimelor 24 de ore, un număr record de la înfiinţarea unităţii.

„Tradiţional, începutul lunii ianuarie este cu multe prezentări în Urgenţe, cu gărzi dificile şi pacienţi în stare gravă, în contextul acutizării în zilele de sărbători a unor boli cronice, fie a apariţiei unor accidente, traumatisme, agresiuni şi infecţii respiratorii. Totuşi, ziua de 3 ianuarie 2024 ne-a adus în faţa unui număr record de pacienţi pe care nu l-am avut de istoria noastră de aproximativ 25 de ani. Au fost 380 de pacienţi", a declarat coordonatorul UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu.
Conform acesteia, foarte mulţi bolnavi au ajuns în UPU fie cu ambulanţa, fie cu mijloace proprii, pentru că medicii din medicina primară sau din ambulatoriu au avut liber.
„Suntem impresionaţi de numărul mare de pacienţi aduşi în stare foarte gravă, dar sunt şi urgenţe metabolice, infecţioase cât şi cardiovasculare, gastrointestinale. Au fost foarte multe pancreatite, ulcere, ulcere perforate, cazuri care trebuie să ajungă la Chirurgie. Peste acestea s-au suprapus virozele la adulţi şi vârstnici. Au fost şi cazuri grave, mai ales că la pacienţii de peste 80 de ani îmbracă forme acute, motiv pentru care au necesitat şi ventilaţie mecanică noninvazivă", a declarat dr. Diana Cimpoeşu.
Ea a mai menţionat că locurile de terapie intensivă din toate spitalele ieşene sunt ocupate.
„Ne dorim să nu mai apară cazuri grave. Cei care au boli cronice să se adreseze medicilor curanţi, medicilor din ambulator, medicilor de familie care să le reevalueze tratamentul, regimul dietetic", a declarat dr. Cimpoeşu.
Medicul recomandă evitarea expunerii la frig şi a zonelor aglomerate, pentru a evita răspândirea virozelor în rândul populaţiei. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31