fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 06 Aprilie 2024

Un tânăr de 17 ani, fără permis de conducere, cu o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat şi cu o substanţă psihoactivă în sânge, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a intrat într-un pom cu maşina în care se aflau cinci pasageri, în satul Şanţu Floreşti, comuna Gruiu.

Publicat in Social
Peste 40 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt, sâmbătă, angrenaţi în acţiuni de cercetare la faţa locului, pe câmpul unde, cu o zi în urmă, a fost găsit un cadavru, la ieşirea de pe A1, în localitatea dâmboviţeană Olteni, informează IPJ Dâmboviţa.

Publicat in Social
O fetiţă de patru ani a fost internată în comă, vineri, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce a căzut într-un iaz din judeţul Iaşi. Ea a fost resuscitată de medici.

Publicat in Sanatate
Familia unei adolescente de 18 ani, din Anglia, incapabilă să meargă, să vorbească sau să mănânce, se teme că fata ar putea muri, deoarece medicii încă nu au reușit să determine ce anume a făcut-o să ajungă în această stare.

Publicat in Panorama
Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, după ora 4,00, la o terasă de pe plaja din localitatea Corbu, flăcările extinzându-se pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, lângă campingul de rulote, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea".

Publicat in Social
Stenoza valvulară de arteră pulmonară este o malformație congenitală cardiacă în care valva pulmonară blocată împiedică circulația adecvată a fluxului sangvin în plămân. Dacă este severă, această afecțiune împiedică dezvoltarea corectă a copilului: nu se dezvoltă conform vârstei, obosește repede, capacitatea de efort fiind scăzută. Această malformație este tratabilă prin intermediul unei intervenții percutane minim invazive. Cu cât stenoza la naștere este mai severă, cu atât intervenția trebuie realizată mai repede. În anumite cazuri critice, intervenția poate fi efectuată și la un copil nou-născut, iar în anumite cazuri de stenoză severă sau moderată se preferă amânarea intervenției cât timp copilul are o dezvoltare conform vârstei. Cu cât copilul este mai mare, cu atât riscurile procedurale scad și calitatea intervenției crește.

Publicat in Sanatate