fbpx
 

Mai mulți tineri din Iași au stat la coadă pentru a dona sânge: fiecare a primit un abonament la Neversea sau Untold


Dornici să petreacă la festivalurile verii, dar și să facă fapte bune, mai mulți tineri din Iași au stat la coadă pentru a dona sânge. Fiecare a primit un abonament la Neversea sau Untold. Asta pe lângă facilitățile de care beneficiază toți donatorii: tichete de masă și, pentru salariați, o zi liberă de la serviciu.

180 de persoane au donat sânge, în weekend, în parcarea Iulius Mall din Iași. Sâmbătă, la prânz, numărul lor trecuse de 60. Cei mai mulți au venit alături de prietenii cu care vor să se distreze la festivalurile verii, arată Știrile Pro TV.

Marian: „Noi suntem niște prieteni care donăm periodic și acum s-a sincronizat cu caravana și am spus că e o ocazie bună. Sper să reușească să ajungă cu toții să doneze azi sau mâine”.

Tudor: „Știind criza acută de sânge din spitale automat ne pune pe gânduri să facem mai des gesturi din astea. În timpul săptămânii e mai greu dacă s-a nimerit să fie acum cu atât mai bine”.

Cei care s-au înscris apoi în baza de date „Și Eu Donez” au primit un abonament gratuit la Untold sau Neversea, un voucher de 100 de lei pentru cumpărături într-un hypermarket, partener al campaniei, dar și bonuri de masă în valoare de 60 de lei.

Alina Pleșu, Centrul Regional de Transfuzii Iași: „Ne bucurăm de inițiativă, ne bucurăm că au venit la donare. Stocurile sunt foarte reduse, avem 2-3 săptămâni de când funcționăm la limită, stocurile ne asigură de la zi la zi, nu avem o rezervă în caz de nevoie mai mare”.

În cele 7 ediții de până acum, campania Blood network a mobilizat peste 18.000 de donatori. Anul trecut, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de persoane, care au ajuns la 3.600 de semeni aflați în nevoie

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31