fbpx
 
Foto: Ziarul de Iași Foto: Ziarul de Iași

Sărbătoarea Unirii Principatelor: La Iași au loc proteste pentru subfinanțarea Moldovei


Ziua Unirii Principatelor Române, numită și Mica Unire, este prilej de manifestări în marile orașe ale țării, dar și de proteste. Mai multe organizații civice, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A 8 și asociația ReSET, anunță pentru marți proteste la Iași, la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

Organizațiile vor să atragă atenția astfel asupra inegalităților privind finanțarea și investițiile din regiunile istorice ale țării.

De asemenea, preşedintele AUR George Simion şi simpatizanţii partidului său au organizat un marş pe traseul Palatul Culturii - pietonal Ştefan cel Mare - Piaţa Unirii. La manifestări şi-au anunţat prezenţa premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Activistul civic Daniela Mitrofan:„Ce ne dorim este să atragem atenția, să spunem „Stop” discriminării Moldovei pentru că în Moldova nu există niciun centimetru de autostradă, nu avem spitale, Moldova este subfinanțată, există o puternică corupție în administrația locală, județeană. Ne dorim echitate pentru Moldova, să le spunem că noi cei de aici nu mai vrem pur și simplu să acceptăm și doar să auzim mesaje siropoase care ne sunt spuse de la microfon în fiecare an.”

La Iași, manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române debutează la ora 10.00 cu un concert de muzică populară. Vor urma alocuțiuni ale oficialităților, depuneri de coroană la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară și tradiționala Horă a Unirii.

În Piaţa Unirii s-au adunat în jur de 4.000 de persoane. Lumea stă inclusiv în zona staţiei de tramvai, pe Lăpuşneanu şi în zona hotelului Unirea. 

La manifestări au ajuns premierul Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Unii participanţi au început să scandeze: „Hoţii, Hoţii!”, iar din alte părţi ale Pieţei Unirii s-au auzit „Ciucă, plagiatorul!".

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31