fbpx
 
ISU Iasi ISU Iasi

Incendiu într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din Iaşi. O femeie a sărit pe geam cu fiul său de circa cinci luni


Un incendiu a izbucnit, miercuri după-amiază, într-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din Iaşi, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Cincisprezece locatari au ieşit singuri din imobil, alte zece persoane fiind evacuate de pompieri. O femeie şi fiul său de circa cinci luni au fost preluaţi în stare gravă de ambulanţe şi transportaţi la spital, după ce mama s-a aruncat pe geam, împreună cu bebeluşul.

Incendiul a izbucnit, miercuri după-amiază, la un apartament în municipiul Iaşi, aleea Decebal, la etajul 3, fiind anunţat puţin după ora 15.00. Acolo au fost trimise 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iaşi două ambulanţe (tip B şi C).

La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării 15 persoane erau autoevacuate, iar 10 persoane au fost evacuate de către pompieri. 

„De la locul evenimentului o femeie şi un copil (mama aproximativ 30 de ani şi fiul său in vârstă de 5 luni) au fost preluaţi în stare gravă de către echipajele medicale SAJ şi au fost transportate de urgenţă la spital”, a transmis ISU Iaşi.

Potrivit medicilor, femeia s-a aruncat de la etajul al III-lea, cu copilul de cinci luni în brațe, după ce apartamentul în care se aflau a luat foc.

Ea se află în stare gravă, dar copilul se luptă între viață și moarte, fiind resuscitat la Spitalul de Copii.

„Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală și o contuzie toraco-abdominală, cât și o fractură de bazin. Arsură prin flacără gradul 1-2 pe 9% din suprafața corporală. Copil de sex masculin, în vârstă de 5 luni, politraumă prin cădere de la înălțime. Traumatism cranio cerebral sever cu înfundarea cutiei craniene. La momentul predării la UPU Pediatrie a intrat în stop cardio respirator și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare", a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

„Sugarul în vârstă de patru luni a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea generală a pacientului este extrem de gravă, suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism la nivelul coloanei vertebrale, o contuzie toraco-abdominală. În momentul de față se așteaptă rezultatele investigației, a prezentat un stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iași.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.40.

În urma incendiului, au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier divers şi diverse produse textile. 

Cauza probabilă de producere a incendiului urmează să fie stabilită.

„La data de 10.01.2024, ora 15.05, Poliţia a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Iaşi se manifestă un incediu, iar o femeie şi un copil din incinta imobilului s-ar fi aruncat pe geamul apartamentului. La faţa locului poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului, cele două persoane fiind preluate de ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Iaşi.

În cauză se fac cercetări pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment, urmând a fi dispuse măsuri legale.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31