fbpx
 
Facebook / Salvamont Maramureș Facebook / Salvamont Maramureș

UPDATE. Ucrainean căutat în Munții Maramureșului. Stratul de zăpadă pe munte este de doi metri


Un bărbat ucrainean este căutat de poliţiştii de frontieră şi salvamontişti în Munţii Maramureşului după ce soţia sa a anunţat dispariţia acestuia, a informat, marţi, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

UPDATE 

Cetăţeanul ucrainean, dat dispărut de soţie, în Munţii Maramureşului, a fost găsit de echipele de salvatori şi poliţiştii de frontieră, a informat, marţi, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Cetăţeanul ucrainean a fost găsit în viaţă pe traseu, în coborâre aproape la baza muntelui (Munţii Maramureşului n.red.), acesta supravieţuind celor 4 zile şi nopţi petrecute pe munte. Acesta va fi predat echipajului medical care va sosi în sprijin, urmând ca ulterior să fie preluat de autorităţi. Salvatorii se regrupează şi se vor reîntoarce la bază după o misiune scurtă, dar efectuată cu succes", a reprezentantul Salvamont Maramureş.

Știre inițială

„Bărbatul, de 39 de ani, a plecat de acasă în data de 21 martie şi a anunţat că va suna acasă de îndată ce va ajunge în România, fapt care nu s-a mai întâmplat. Soţia bărbatului care a sunat după 4 zile la 112 a pus la dispoziţia echipelor de căutare-salvare traseele gândite şi o locaţie unde bărbatul îşi făcuse planuri să ajungă. Acesta e echipat de iarnă, cu baterie de rezervă la telefon, cu încărcător extern, cu rucsac cu alimente şi echipament de schimb. Din păcate, telefonul ucraineanului este închis", a spus Dan Benga.
Potrivit acestuia, căutarea bărbatului se efectuează împreună cu poliţiştii de frontieră.
„O echipă de salvatori montani împreună cu o echipă a Poliţiei de Frontieră a ITPF Sighetu Marmaţiei au pornit spre coordonatele transmise de soţia bărbatului. De menţionat că în zona respectivă, aproape de frontieră, în urma ninsorilor abundente şi a viscolului din ultimele 72 ore pe alocuri zăpada măsoară peste 2 metri înălţime. Deplasarea salvatorilor se va face în condiţii de iarnă autentică pe schi de tură cu echipamente specifice. Va fi folosită şi drona din dotarea Salvamont Maramureş, precum şi binoclul cu termoviziune", a mai adăugat Dan Benga.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: