fbpx
 
În politică e vremea tinerilor de valoare. Ştefan Tanasă, un exemplu de urmat

În politică e vremea tinerilor de valoare. Ştefan Tanasă, un exemplu de urmat


Peste tot în lume tinerii sunt o forță de schimbare în bine, iar vocea lor răsună tot mai puternic în conștiința publică. Noi credem că şi la Iaşi a venit vremea politicienilor tineri.

Se vede clar viitorul politic al județului Iași

După cum bine se ştie, Ştefan Tanasă, preşedintele USR PLUS Iaşi, a devenit cel mai tânăr subprefect al Iaşului. Are 30 de ani şi mai multe specializări. Acesta are studii solide la bază, fiind absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică aplicată din Iași. Ulterior, a urmat două programe de masterat, primul în cadrul aceleiași facultăți, specializarea Managementul energiei și mediu, iar cel de-al doilea în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Drept, specializarea Criminalistică.

Un politician în slujba cetăţenilor

Cu o viziune şi o strategie clară în actualul mandat, Ştefan Tanasă a fost liderul consilierilor judeţeni, ulterior ocupând funcţia de subprefect al judeţului Iaşi, după ce a trecut printr-un concurs intern. În această calitate în cele 6 luni de mandat, care a încetat la începutul lunii atunci când prim ministrul Florin Cîțu a decis să remanieze toți prefecții și subprefecții USR din țară, a avut o activitate foarte bună, cu rezultate incontestabile. Una dintre iniţiativele pentru care Ștefan Tanasă a făcut demersuri concrete este acela de a prinde în Programul Operațional de Sănătate proiectul pentru realizarea Centrului Național de Terapie cu protoni la Institutul Regional de Oncologie Iași, proiect care, odată cu disponibilizarea acestuia din funcţia de subprefect, riscă să rămână fără finalitate. De asemenea, Tanasă a coordonat şi monitorizat centrele de vaccinare din judeţ - iar în comună Mirceşti a pus bazele înfiinţării unui astfel de centru, a deblocat diferite proiecte prin demersuri la Compania Naţională de Investiţii, printre care lucrările privind reabilitarea Căminului Cultural din comună Movileni sau a campusului şcolar din comună Belceşti, a contribuit la deschiderea unui punct de lucru mobil al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte în municipiul Pașcani sau a făcut eforturi şi demersuri către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor pentru a rezolva situaţia retrocedării maternităţii Elena Doamna Iaşi. Ştiind ce probleme întâmpină cetăţenii, Ștefan Tanasă a contribuit la îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite ieşenilor prin deblocarea şi suplimentarea unor posturi în organigramă Serviciului Public Comunitar Regin Permise şi Înmatriculări.

Recunoaştere internă

Însă eforturile sale sunt, de asemenea, apreciate şi la nivel de partid. În anul 2019, Ştefan Tanasă a avut cele mai bune rezultate din ţară ca şi responsabil pentru extinderea Alianţei USR PLUS, construind cele mai multe filiale locale şi aducând peste 700 de membri noi în partid. Preşedintele USR PLUS Iaşi a muncit continuu de la terminarea studiilor pentru partid, fiind angajat ca şi manager de proiect în cadrul USR. Acesta a dezvoltat organizaţia USR Iaşi, constituind peste 50 de filiale locale, astfel încât astăzi USR PLUS a devenit cea mai puternică formaţiune politică din Iaşi. De asemenea, acesta a coordonat campaniile electorale ale USR PLUS din județul Iași, având rezultate extraordinar de bune în alegeri. Toate aceste activităţi au făcut ca Tanasă să câştige preşedenţia filialei USR PLUS Iaşi neavând contracandidat, realizatrile acestuia fiind recunoscute de majoritatea membrilor de partid. Ca şi planuri de viitor, Tanasă dorește să acopere întregul județ cu filiale locale, astfel încât în anul 2024 obiectivele USR PLus Iași să fie îndreptate spre câștigarea primăriilor în cât mai multe UAT -uri din județ. De asemenea, câștigarea preşedenţiei Consiliului județean Iaşi și câștigarea primăriei municipiului Iași sunt obiective perfect realizabile, pe care Ștefan Tanasă şi le-a asumat. Iar în actualul mandat de preşedinte a USR PLUS Iaşi, Tanasă vizează promovarea puternică a partidului şi creşterea vizibilităţii în teritoriu, prijinindu-şi colegii consilieri locali, primari, consilieri judeţeni şi promovându-le acestora activităţile şi realizările.

Bineînţeles că întotdeauna intervin diferite piedici, care pot fi trecute prin perseverenţă şi muncă. Cum USR PLUS Iași nu mai are un sediu din 2016, Ștefan Tanasă dorește să ofere partidului un sediu unde să-și poată desfășura activitatea într-un cadru organizat și unde membrii acestuia să poată avea întâlniri periodice cu cetățenii.

Se poate! Tu poţi fi următorul Ştefan Tanasă

Concluzia nu poate fi decât următoarea: se poate! Iată că şi în lumea politică un tânăr a reușit prin muncă să aibă numeroase realizări, la o vârstă fragedă. Urmaţi-i exemplul! Acum, mai mult ca oricând, ţara noastră are nevoie de oameni valoroşi, de sânge proaspăt care să schimbe mentalităţi şi obiceiuri de care romanii s-au săturat până peste cap.


Citeste si...
Nota
(7 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31