fbpx
 
USR: CJ Iași preferă concursurile trucate, sub comanda lui Costel Alexe. Profesioniștii sunt rugați să mai aștepte

USR: CJ Iași preferă concursurile trucate, sub comanda lui Costel Alexe. Profesioniștii sunt rugați să mai aștepte


Majoritatea politică din CJ refuză ca posturile scoase la concurs să fie ocupate transparent! Acest lucru înseamnă că, sub comanda lui Costel Alexe, concursurile în administrație sunt doar o formalitate de ochii lumii, în realitate, funcțiile fiind oferite cu dedicație. Competițiile reale nu au loc de fapt în multe dintre cazuri, astfel că termenul de meritocrație este înlocuit cu termenul de mediocritate.

Consilierii județeni USR PLUS au depus un proiect de hotărâre prin care cer anularea „subiectelor servite” la concursurile de angajare, organizate de Consiliul Județean și instituțiile subordonate. Acest proiect prevede implementarea unei platforme electronice pentru extragerea aleatorie a subiectelor, în ziua examenului pentru ocuparea postului public.

 Este vorba despre un protocol între CJ Iași și Agenția Națională a Funcționarilor Publici în urma căruia CJ va beneficia de acces gratuit la software-ul care extrage automat subiectele pentru concursurile gestionate de ANFP. Proiectul de hotărâre a picat însă la vot fiind respins de către cei care dețin majoritatea în Consiliul Județean.

„Noile cifre publicate la sfârșitul lunii septembrie arată dezastrul din Consiliul Judetean Iași, doar 34,78% din ce și-a propus la începutul anului a și realizat Costel Alexe. Dacă în primele nouă luni ale acestui an a reușit să facă doar o treime din ce și-a propus, rezultă că are nevoie de încă patru ani să-și ducă la îndeplinire promisiunile. Aceste cifre arată fără echivoc că sub conducerea sa, la doi ani de mandat, ieșenii sunt condamnați la sărăcie, Alexe neputând duce la îndeplinire proiectele pe care și le-a asumat și cu care se laudă în spațiul public, majoritatea fiind rămase pe hârtie. Preocupat mai mult de dosarele penale în care este anchetat, Costel Alexe a pus dezvoltarea județului Iași “în moarte clinică”. Iașul are nevoie de o dezvoltare rapidă, nu de o dezvoltare în ritm de melc, ori rezultatele nu pot să apară dacă tu angajezi pe pile și relații, fără să lași vreo șansă profesioniștilor. Vedem falimentul acestei guvernări zi de zi, în infrastructura prost întreținută, avem drumuri pietruite sau din pământ în 2022. Vedem  dezastrul în sistemul medical și în numeroasele acte de corupție în care este anchetat”, a  declarat Etienne Ignat, liderul consilierilor județeni USR PLUS.

În ultimii ani, cea mai mare problemă a sistemului bugetar nu a fost confruntarea cu problemele reale ale României, ci ocuparea funcțiilor publice de către clientela de partid căreia încă i se face loc cu eleganță, în dezavantajul experților care ar putea aduce rezultatele  mult dorite.

„Am văzut cu toții cum corupția poate distruge o școală și prestigiul acesteia. Cazul Vlad Baba și ale concursurilor trucate de la Școală Populară de Arte este elocvent pentru sistemul angajărilor pe pile. Acesta trebuie oprit, însă majoritatea  PNL-PMP a votat împotriva  acestui proiect de transparentizare și corectitudine a angajărilor, ceea ce poate însemna un singur lucru: PNL și PMP susțin hoția cot la cot și promovează concursurile trucate, în care subiectele ajung la candidatul preferat cu mult timp înaintea examenului. Corupția a pus stăpânire pe organigrama CJ iar în lipsa unor reacții dure; riscăm să ne trezim în scenariul celebrului serial italian ”Caracatița/La Piovra”, din anii  80”,  a declarat consilierul județean Adrian Slabu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31