fbpx
 
Monica Berescu (USR): Guvernul PSD-PNL ratează majoritatea jaloanelor din PNRR, inclusiv noua lege a pensiilor sau a salarizării

Monica Berescu (USR): Guvernul PSD-PNL ratează majoritatea jaloanelor din PNRR, inclusiv noua lege a pensiilor sau a salarizării


Coaliția incompetenților a ratat termenul de finalizare pentru 30 de jaloane din cele 49 pe care le avea de îndeplinit în prima jumătate a acestui an. Unele dintre cele mai importante ministere au eșuat lamentabil atunci când vorbim de reforma pensiilor, noua lege a salarizării, modificarea Codului Fiscal sau noul Cod al amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor. Cu toate acestea, PSD și PNL păstrează în funcții miniștrii repetenți la examenele PNRR.

Ministerul Sănătății a ratat digitalizarea a 60 de instituții de sănătate publică: direcțiile de sănătate publică, institutele de sănătate publică, Agenția Națională a Medicamentului, Școala Națională de Sănătate Publică și Management și Ministerul Sănătății. Campania de screening împotriva cancerului este de asemenea un eșec, fiindcă ministerul nu a achiziționat echipamentele necesare pentru a dota 10 unități medicale cu aparatură pentru screening-ul de cancer mamar și cancer de col uterin. Alte 3.000 de cabinete ale medicilor de familie ar fi trebuit să semneze contractele pentru a fi dotate sau renovate.

Ministerul Educației a întors spatele celor 1.000 de școli care ar fi trebuit să semneze contractele pentru a primi granturi pentru combaterea abandonului școlar, deși trăim într-o țară cu un grad ridicat de abandon și analfabetism funcțional.

Ministerul Transporturilor înregistrează un eșec răsunător. Ar fi trebuit să achiziționeze 20 rame electrice de lung parcurs, 12 rame electrice cu hidrogen și 16 locomotive electrice noi. Obiectiv ratat până în prezent din cauza întârzierilor cu semnarea contractelor. Din nou, ministerul neglijează mediul rural și nu a fost capabil să achiziționeze 3.200 de microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Atât de slab pregătit este guvernul PSD - PNL încât nu au fost capabili să trimită la timp cererile de plată pentru PNRR, în urma cărora România trebuia să primească banii europeni.

Guvernul PSD-PNL duhnește a incompetență. Nici Ciucă și nici Ciolacu nu sunt capabili să administreze o țară, iar dezastrul muncii lor se vede în fiecare zi. România pierde din ce în ce mai mulți bani din PNRR fiindcă cei aflați la putere refuză sau nu știu cum să facă reformele și investițiile necesare pentru a obține banii europeni.

România a prezentat acum 2 ani unul dintre cele mai bune PNRR-uri din Europa, care aducea 8 miliarde de euro în visteria statului. Coaliția PSD-PNL arată nu se pricepe nici la teorie și nici la practică, înregistrând întârzieri majore pe toate planurile. Din cauza lor, ratăm ocazia unică de a construi autostrăzi, școli și spitale noi la nivelul celor din Occident. Membrii guvernului Ciolacu sunt atât de perfizi încât sunt dispuși să sacrifice pensionarii și angajații din sistemul public doar pentru a-și păstra pensiile speciale și alte privilegii nejustificate oferite prin sinecuri înființate artificial. Dacă va continua așa, Guvernul PSD - PNL condamnă românii la sărăcie și subdezvoltare”, afirmă Monica Berescu, deputată USR de Iași.

Dată fiind situația actuală, România nu va mai putea încasa în acest an niciun euro din tranșele PNRR, singurii bani primiți fiind plată parțială din Cererea de Plată 2 care este oricum aferentă anului 2022.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31