fbpx
 
USR Iași: Afară cu stațiile de betoane din mijlocul orașului! Acestea trebuie transformate în zone verzi pentru comunitate

USR Iași: Afară cu stațiile de betoane din mijlocul orașului! Acestea trebuie transformate în zone verzi pentru comunitate


În Iași, în mijlocul cartierelor Dacia și Păcurari, având concursul autorităților locale, își desfășoară activitatea, de ani de zile, doua stații de betoane care produc foarte mult praf, cauzând probleme grave de sănătate locuitorilor din zonă. Acestea generează zi de zi un nivel semnificativ de poluare, fapt evident mai ales când vremea este neprielnică.

De la mocirlă pe vreme ploioasă, la praf cât vezi cu ochii peste oraș atunci când suflă vântul, aceste situații reprezintă probleme grave care necesită atenția imediată a autorităților și o acțiune promptă din partea acestora.

Afacerile sunt vechi și cunoscute de către autoritățile responsabile, doar că în lipsa unor acțiuni s-a ajuns la trenarea unei situații atât de grave. Încă din 2018, stațiile de betoane din zona urbană au fost subiectul unor investigații care au identificat mai multe nereguli în ceea ce privește funcționarea acestora, însă autoritățile nu au luat nicio măsură concretă.

Inerția de care dă dovadă mai cu seama administrația Chirica în fața unor probleme cunoscute pentru ieseni ridică întrebări serioase legate de responsabilitatea și angajamentul acesteia față de mediu și comunitate.

Cetățenii vor soluții responsabile în rezolvarea problemelor reale cu care aceștia se confruntă zi de zi.

Lucrurile nu pot să mai rămână așa. A venit timpul să punem punct acestei situații nocive. În urmă cu cca două luni de zile, Agenția Europeană de Protecție a Mediului a arătat că ieșenii respiră cel mai poluat aer din România, fiind înregistrate cantități îngrijorătoare de particule PM2.5.

Stațiile de betoane dintre Dacia și Păcurari ar trebui să reprezinte o oportunitate pentru dezvoltare urbană responsabilă și să nu fie doar surse de poluare și îmbolnăvire pentru ieșeni.

Sănătatea ieșenilor nu este negociabilă și nu poate fi pusă „în așteptare”! Stațiile de betoane pot să funcționeze și în afara zonelor urbane. În acest sens, în vederea realizării unei dezvoltări responsabile și durabile pentru Iași, locurile de amplasament ale stațiilor de beton pot fi transformate în spații verzi, care să asigure o oază de liniște și recreere pentru ieșeni. Aceste parcuri nu ar oferi doar un refugiu în mijlocul orașului aglomerat, ci și un loc de socializare și recreere în natură, îmbunătățind astfel calitatea vieții comunității.

Ștefan Tanasă

Președinte USR Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31