fbpx
 
Patron de club încătușat cu scandal de polițiștii vasluieni: „Domnul polițist mi-a spus că mi-ar crăpa mesele de cap” (VIDEO)

Patron de club încătușat cu scandal de polițiștii vasluieni: „Domnul polițist mi-a spus că mi-ar crăpa mesele de cap” (VIDEO)


George Mereuţă, administratorul unui club situat în apropierea Liceului „Emil Racoviţă” din Vaslui, acuză doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale că l-ar fi umilit şi l-ar fi încătuşat în mod abuziv în incinta localului, pe motiv că a refuzat să se legitimeze.

 

Incientul a avut loc joia trecută la clubul Migmer, patronat de George Mereuţă. Bărbatul susţine că puţin după ora 24, a fost vizitat de o patrulă de Poliţie, care i-ar fi reproşat că ţine barul deschis peste program şi deranjează liniştea publică, motiv pentru care i-au cerut să se legitimeze. Mereuţă susţine că nu avea buletinul la el, dar s-a oferit să-şi furnizeze datele personale poliţiştilor, pentru a fi verificate prin staţie. A fost refuzat.

 

El le-a precizat poliţiştilor că este singura persoană care poate încuia localul, însă oamenii legii nu au ţinut cont, astfel că barul a rămas deschis şi nesupravegheat. Mereuţă susţine că a fost insultat de poliţişti care i-ar fi jignit familia, soţia, care nu fusese prezentă la incident, fiind numită „panaramă”, iar el fiind accuzat că are comportament de ”şmecher” şi se crede interlop.

 

 

„Domnul poliţist Paul Neamţu mi-a reproşat că mă cred Alis (n.r. Alis Gentimir este catalogat drept liderul lumii interlop în Vaslui). De când a ajuns Alis un reper pentru Poliţia din Vaslui? Vazându-l pe domnul Neamţu Paul atât de nervos şi recalcitrant l-am intrebat dacă nu cumva urmează să fiu şi bătut, acesta răspunzându-mi că „mi-ar crăpa mesele de cap”, dar codul deontologic nu-i permite. În timp ce mă insulta avea grijă în permanenţă ca uşa încăperii să fie închisă ca să-și continue seria de înjurături şi ameninţări la adresa mea. În toată această perioadă am fost ţinut încătuşat cu toate că nu am avut un comportament recalcitrant, stăpânindu-mă în faţa injuriilor aduse. Consider că tot ceea ce s-a întamplat a fost un abuz din partea agenţilor de politţe asupra mea şi doresc să se ia masurile ce se impun în astfel de situaţii”, a afirmat Mereuţă pentru „Adevărul”.

 

În replică, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui afirmă că echipajul  s-a deplasat joia trecută la clubului lui George Mereuţă în urma unui apel la 112.

 

„A fost un apel la 112 care a sesizat că mişica din respectivul local deranjează liniştea publică. Domnul în cauză a refuzat legitimarea, motiv pentru care a fost condus la secţie. A fost încătuşat pentru că a înjurat poliţiştii. A fost sancţionat contravenţional cu 1500 de lei. Dacă este nemulţumit are dreptul să conteste în instanţă sancţiunea primită”, a precizat Ştefan Sofronie, responsabil mass media din cadrul IPJ Vaslui.

 

Considerând că a fost victima unui abuz, George Mereuţă a înaintat o plângere Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, solicitând tragerea la răspundere a agenţilor de poliţie.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31