fbpx
 
Simona Halep a făcut apel la TAS. Încep emoțiile pentru ultima speranță a româncei

Simona Halep a făcut apel la TAS. Încep emoțiile pentru ultima speranță a româncei


Simona Halep a contestat la TAS decizia luată în cazul său de dopaj. Casa de avocatură americană angajată de jucătoarea din Constanța a depus documentația pentru apel.  

Echipa legală a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigiile privind dopajul, a depus notificarea de apel la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS).

TAS a transmis un comunicat de presă în care a anunțat că echipa Simonei Halep a depus documentația și că apelul a fost înregistrat. 

Potrivit TAS, în apel, avocații româncei cer reducerea sancțiunii.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul antidoping în tenisul profesionist, va avea aproximativ o lună pentru a răspunde. Ulterior, instanța va stabili o dată pentru audiere.

Luna trecută, o comisie independentă a suspendat-o timp de 4 ani pe Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, pentru două încălcări separate ale regulilor antidoping, inclusiv administrarea intenționată a unui medicament de stimulare a performanței.

După US Open 2022, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, folosit în mod obișnuit pentru persoanele care suferă de anemie, o afecțiune rezultată dintr-un nivel scăzut de globule roșii. Roxadustat stimulează producția de hemoglobină și globule roșii, permițând o rezistență mai mare.

În plus, oficialii de aplicare a regulilor antidoping au argumentat cu succes că unul dintre testele de sânge ale Simonei Halep a arătat fluctuații neregulate ale nivelurilor de hemoglobină, ceea ce sugerează că ea ar fi folosit probabil substanțe interzise în timpul sezonului din 2022.

Simona Halep a recunoscut că a luat accidental Roxadustat atunci când a încercat un supliment nou înainte de US Open din 2022. În afară de acest lucru, dubla campioană de grand slam și-a susținut întotdeauna nevinovată, în special în ceea ce privește dopajul intenționat.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31