fbpx
 
Lauda de sine nu miroase a bine. 11 cadre medicale de la Neuro au Covid 19. Acum trei zile, managerul Eva se mândrea că nu are niciun caz

Lauda de sine nu miroase a bine. 11 cadre medicale de la Neuro au Covid 19. Acum trei zile, managerul Eva se mândrea că nu are niciun caz


Pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași, managerul Lucian Eva este peste tot. Îi laudă pe medici, dă diplome, interviuri pentru site-uri prietene, operează, taie, spânzură. El centrează, el dă cu capul, într-o promovare deșănțată a propriei imagini. Acum trei zile, pe 19 mai, Eva se lăuda cu o performanță: deși au fost operați bolnavi infectați cu Covid 19, niciun cadru medical nu s-a îmbolnăvit. S-a hazardat: astăzi are 11 depistați.

11 cadre medicale ce urmează să fie spitalizate

Lucian Eva nu mai poate ascunde realitatea, după ce, pe 19 mai, s-a aruncat prea sus spunând că nu are niciun subordonat bolnav. De fapt, virusul colcăia la data postării. Astăzi a venit și  și confirmarea: cadre medicale bolnave urmează să fie spitalizate. S-a făcut deja anchetă epidemiologică, o echipă de la Direcția de Sănătate Publică a fost în spitalul condus de Eva, există confirmare și de aici.

„Nu este clar dacă avem acolo focar sau nu, cert este că urmează să fie luată o decizie în privința cadrelor medicale infectate. Dacă să fie internate acolo sau la Infecțioase este discuția, nu dacă sunt sau nu bolnavi”, a precizat o sursă din sistemul medical. De altfel, este așteptată și comunicarea oficială din partea Grupului de Comunicare Strategică.

Și surse din spital au confirmat informația, precizând că nu s-a luat o decizie asupra internării pacienților-cadre medicale.

Vrabia mălai visează

Așa începe o postare reprezentativă pentru cultul personalității de care dă dovadă Lucian Eva. Se laudă acolo în ceea ce pare a fi un autointerviu că, între ședințe și program zilnic de manager, a reușit să trateze și 1.005 pacienți într-un an.

Câteva postări mai jos, o bombă de titlu pentru o știre de la TVR unde tot Lucian Eva se laudă cu faptul că specialiștii din subordine au primit acreditare internațională pentru cursuri și cercetare în domeniul neurochirurgiei. Adică spitalul a primit dreptul recunoscut internațional de a pregăti medici neurochirurgi. Dar știrea este livrată așa: ”Premiul Nobel pentru Neurochirurgie”.

În tot articolul se vorbește despre acreditarea din partea fundației și despre un robot pentru operații, nicăieri nu se amintește despre vreun  Nobel pentru neurochicurgie. De fapt, există Premiul Nobel anual pentru Medicină sau Fiziologie, nu pentru domeniul Neurochirurgiei. Iar ceea ce neurochirurgii cunosc drept ”Nobel pentru Neurochirurgie” este Premiul Herbert Olivercrona (The Herbert Olivercrona Award), decernat anual de Institutul Karolinska (Suedia).


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31