fbpx
 
De ce nu încerci și tu poker cu 4 cărți?

De ce nu încerci și tu poker cu 4 cărți?


Pokerul cu 4 cărți – un joc la masă care nu este prea cunoscut, însă care a început să fie tot mai popular în ultima vreme. În cazul în care ai mai jucat poker cu 3 sau cu 5 cărți, ei bine acesta este o varianta ce le combină pe cele două. La Betfair Casino ai posibilitatea de a juca poker în mai multe variante. Pokerul cu 4 cărți este ales de către jucători deoarece are unele particularități pe care nu o să le găsești la alte variante de poker.

Această variantă de poker este una destul de simplă și o poți învăța foarte ușor în mediul online. În continuarea acestui articol vom vedea ce este pokerul cu 4 cărți, cum să îl joci și la ce să fii atent.

Ce este pokerul cu 4 cărți

Pokerul este un joc care există de foarte mult timp, însă de-a lungul timpului au apărut diverse variante ale acestui joc, fiecare aducând ceva nou. Varianta care a devenit destul de populară în ultimii ani este cea cu 4 cărți. În esență, diferența majoră dintre pokerul cu 4 cărți și alte variante este aceea că jucătorul se poate folosi doar de 4 cărți pentru a crea mâna finală. La fel ca în cazul celorlalte variante de poker, pentru început vei primi 5 cărți din partea dealerului, însă este decizia ta pe care dintre cele 4 cărți le vei folosi pentru a-ți construi cea mai bună mână.

Tot ce trebuie să faci pentru a câștiga este să învingi mâna dealerului. Deși este un joc în care ești la masă cu mai mulți jucători, întotdeauna vei juca împotriva dealerului, nu împotriva celorlalți jucători.

Cum se joacă

Regulile de bază sunt simple, și după cum am explicat în paragraful anterior, vei juca împotriva dealerului de la masă. Totuși, ceea ce diferă sunt pariurile pentru început. Vei avea la dispoziție 3 tipuri de pariuri: Ante, Aces Up sau o combinație între cele două. Pariul Ante este pariul clasic pe care îl faci la început împotriva dealerului, pe care dacă îl câștigi vei primi dublu suma pariată.

În schimb, dacă vrei să poți câștiga și un bonus la pariul de început, atunci vei alege varianta Aces Up. Iar dacă vrei să ai un potențial maxim de câștig, atunci ceea ce poți face este să te folosești și de pariul Ante și de cel Aces Up. Ține minte faptul că pariurile acestea nu trebuie să fie egale, astfel că poți paria o sumă pe Ante și altă sumă pe Aces Up.

După ce ai ales tipul de pariu pe care vrei să îl pui îți vei primi cele 5 cărți din partea dealerului. Din cele 5 cărți primite va fi nevoie să le alegi pe 4 cele mai bune cu care poți crea combinația câștigătoare. În plus, în timpul jocului vei putea să triplezi pariul pe care l-ai plasat la început.

Diferențele majore dintre pariul Ante și Aces Up este că la pariul Ante vei câștiga în cazul în care vei avea o mână mai bună decât cea a dealerului. În schimb, pariul Aces Up nu va avea legătură cu cărțile pe care le primește dealerul. La pariul Aces Up va fi nevoie să ai în mâna de început o pereche de ași sau mai bună. Chiar dacă dealerul are o mână mai bună ca a ta la un astfel de pariu, tot vei putea să câștigi. În funcție și de cazinoul la care vei juca, plățile o să difere, astfel că la o pereche de ași vei avea o plată de 1:1, la două perechi 3:1, iar dacă primești 4 cărți de aceeași valoare în mâna de început vei câștiga o plată de 50:1.

După ce ai primit cărțile tale, dealerul își va împărți și lui 6 cărți, dintre care una singură va fi cu fața în sus. Acum că toate cărțile au fost împărțite ai posibilitatea de a paria din nou sau de a renunța la joc. În cazul în care renunți îți vei pierde pariul plasat la început. Iar dacă alegi să continui jocul vei fi obligat să mărești miza pe care ai pariat-o la început cu până la de 3 ori pariul inițial.

Ultimul pas este atunci când va trebui să alegi care din cele 4 cărți le vei folosi pentru a face perechi, iar dealerul va face același lucru cu 4 dintre cele 6 cărți pe care le are în total. Dacă pierzi, vei pierde și pariul inițial, iar dacă câștigi vei fi plătit cu 1:1 suma pariată la Ante.

Regulile de joc

Diferența la pokerul cu 4 cărți o face valoarea pe care o au cărțile, dar și plățile pe care le vei primi în funcție de combinația de cărți pe care o ai. Având numai 4 cărți în mâna finală, dacă vrei să ai o chintă nu vei avea nevoie de 5 cărți ca la pokerul clasic, ci doar de 4. Același lucru este valabil și la un flush. Ordinea cărților în funcție de valoarea în joc este următoarea: cea mai bună mână este cea de 4 cărți de același fel, apoi o suită de 4 cărți crescătoare de același simbol, 3 cărți de același fel, flush, două perechi și ultima combinație este cea de o pereche.

În ceea ce privește plățile pe care le vei primi în funcție de mâna pe care o ai, acestea pot să difere de la un cazino la altul. Unele cazinouri îți vor oferi bonusurile de la Aces Up chiar dacă nu ai plasat un astfel de pariu la început.

Concluzie

Deși este puțin mai diferit față de varianta clasică, pokerul cu 4 cărți este interesant de încercat și poate să fie foarte distractiv odată ce ai înțeles exact cum să faci combinațiile de cărți. Diferența majoră este că nu joci împotriva altor jucători și că în loc de 5 cărți cu care să faci combinații câștigătoare vei avea doar 4 la dispoziție. Îți doresc succes!

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31