fbpx
 
Imagini dramatice filmate de ruși pe front, în apropiere de Avdiivka: „Sunt cadavre peste tot. Sunt toate ale noastre” (VIDEO)

Imagini dramatice filmate de ruși pe front, în apropiere de Avdiivka: „Sunt cadavre peste tot. Sunt toate ale noastre” (VIDEO)


Rușii au pierdut mii de soldați pe câmpul de luptă, în apropiere de Avdiivka. Câțiva supraviețuitori din armata lui Putin au publicat o filmare pe Telegram în care arată măcelul prin care a trecut brigada din care făceau parte. „Dintr-o brigadă de 4.000 de oameni, au supraviețuit doar 30%” se aude un soldat spunând pe filmarea preluată de contul X Wartranslated, care publică imagini de pe front.

Deși înaintează în unele zonele din orașul asediat Avdiivka, rușii o fac cu costuri mari. Soldații ruși au filmat câmpul de luptă la est de Krasnohorivka, unde au fost loviți de artileria și dronele ucrainene.

„Sunt cadavre peste tot. Sunt toate ale noastre. E război, dar asta... a fost o mașină de tocat carne aici”, spune soldatul rus care surprinde imagini cu măceul.

În filmarea de cinci minute, soldații ruși care au supraviețuit confruntării cu ucrainenii arată câmpul plin cu corpurile camarazilor și tancurile și blindatele distruse. „Acolo este un alt tanc distrus. Nu a mai rămas nimic. Nici copaci”, se aude soldatul spunând.
Pe filmare, rușii care au supraviețuit spun că încearcă să găsească apă pentru că „fără mâncare poți să trăiești, dar fără apă, nu”.

Imaginile, cu un puternic impact emoțional, sunt filmate la nord-est de localitatea asediată Avdiivka, cel mai fierbinte punct al confruntărilor dintre cele două armate. 

Dezastrul suferit de armata rusă la Krasnohorivka a fost surprins și din aer, de o dronă ucraineană.

Noul comandant-şef al forţelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, a anunţat miercuri că a vizitat cele mai fierbinţi zone de pe frontul de est împreună cu ministrul apărării, Rustem Umerov, şi a descris situaţia din teren ca fiind „extrem de complexă şi tensionată”.

„Ocupanţii ruşi continuă să îşi sporească eforturile şi să depăşească numeric” forţele ucrainene, a declarat Oleksandr Sîrski într-un mesaj pe Telegram, în timp ce Ucraina se străduieşte să refacă rândurile armatei sale, iar ajutorul militar american, de care ţara are nevoie pentru a-i înfrunta pe ruşi, rămâne blocat.

„Facem tot posibilul pentru a împiedica inamicul să avanseze pe teritoriul nostru şi pentru a ne menţine poziţiile”, a dat asigurări Oleksandr Sîrski.

„Luăm toate măsurile posibile pentru a ne reduce la minimum pierderile şi a salva vieţile soldaţilor noştri”, mai spune comandantul armatei ucrainene, care a fost numit în funcţie săptămâna trecută, înlocuindu-l pe generalul Valeri Zalujni.

Sursa: Digi24

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31