fbpx
 
Marius Bodea (Senator USR PLUS): La Iași, se poate și fără hoție!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): La Iași, se poate și fără hoție!


Noi, ieșenii, am avut mulți ani o obsesie: „Cum se vede Iașul de la București?“. Eram supărați că puterea centrală, indiferent de partidul care a deținut-o, ne ignora. Mai ales financiar. Eram pentru ei prea departe și prea nesemnificativi.

Adevărul este că nici politicienii ieșeni aleși în cele mai importante funcții – Primar sau Președinte de Consiliu Județean – nu erau capabili să facă orașul vizibil. Oameni slabi, obsedați de răfuieli minore la nivel local, nu au știut să impună interesele orașului și ale județului la nivel central.

Au mers la Guvern cu căciula în mână, așteptând să li se dea fonduri, dacă se poate, pentru investiții minime, pe care le-au și căpușat.

Altfel spus, Iașul nu se prea vedea de la București.

Acum nu mai avem această problemă. Iașul este vizibil în toată țara. Numai că negativ.

Oriunde ai merge acum în țară sau la București, când spui că ești din Iași, prima reacție e: „A, acolo unde conduc Chirica și Alexe, cei doi cu dosar penal“?

Ne place sau nu, aceasta este azi ștampila pusă Iașului: Chirica și Alexe, multipli anchetați de DNA și DIICOT, refuză să demisioneze, refuză să-și asume responsabilitatea pentru faptele lor, în schimb se agață penibil de scaune, spre rușinea lor și spre rușinea noastră.

Noi nu am stat nici în trecut bine la capitolul diplomație, am trăit un șir prea lung de politicieni slabi, dar acum pot spune, fără teama de a greși, că suntem la cel mai jos nivel.

Suntem ocoliți, pentru că nimeni nu vrea să se afișeze cu acești multipli anchetați penal.

E incredibil de trist că am ajuns în așa situație. Poate în 2024, ieșenii vor înțelege că trebuie să fie mai atenți pe mâna cui lasă orașul sau județul!

 

Marius BODEA

Senator USR PLUS de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31