fbpx
 
Liderul PNL, fost premier, intervine în instanță pentru a bloca Declic să îi analizeze teza de doctorat, suspectă de plagiat

Liderul PNL, fost premier, intervine în instanță pentru a bloca Declic să îi analizeze teza de doctorat, suspectă de plagiat


Președintele liberal Nicolae Ciucă cere personal instanței să blocheze demersul asociației Declic de verificare a tezei sale de doctorat, suspectată de plagiat. Următorul termen de judecată în proces este pe 17 ianuarie.

Liderul PNL și fost premier Nicolae Ciucă s-a implicat personal în procesul prin care Asociația Declic a dat în judecată Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), din cadrul Ministerului Educației, pentru că i-a refuzat ”în mod abuziv” o solicitare oficială pentru analizarea tezei de doctorat a fostului prim ministru, suspectată de plagiat, potrivit Fanatik.

Practic, Nicolae Ciucă vrea să blocheze în instanță demersul Declic privind simpla verificare a tezei sale, acțiune care ar putea înlătura, teoretic, orice suspiciuni de plagiat. O deducție logică implică astfel existența unei temeri din partea fostului prim ministru cu privire la rezultatul unei verificări a tezei sale.

Potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor, Curtea de Apel Cluj a admis cererea de intervenție în dosar formulată de Nicolae Ciucă undeva în luna decembrie, un cadou de sărbători pentru fostul premier.

Reprezentanta intervenientului solicită admiterea în principiu a cererii de intervenţie, rezultând din dezvoltările expuse, din poziţia şi calitatea pe care acesta o are faptul că în prezentul dosar se dezbat aspecte care privesc în mod direct drepturi şi interese ale domnului Ciucă Ionel Nicolae.

Acesta este titularul tezei de doctorat în raport de care s-a făcut această sesizare, iar faţă de această sesizare pârâta a adoptat o conduită administrativă care priveşte în mod direct drepturile şi interesele legitime ale intervenientului. (…) De asemenea, pretinde în mod explicit obligarea pârâtei din prezenta cauză la a se abţine de la adoptarea unei măsuri în sensul admiterii sesizării formulate de către reclamantă şi învestirea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, astfel încât se apreciază că pretinde pentru sine dreptul dedus judecăţii, fiind îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 61 alin. 2 C.pr.civ.”, se arată în dosarul consultat de sursa citată.

În acest moment, Nicolae Ciucă apare pe site-ul instanței ca intervenient în procesul declanșat în februarie 2023 de Declic împotriva UEFISCDI. Următorul termen de judecată este pe 17 ianuarie 2024.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31