fbpx
 
Așteptarea a luat sfârșit: începe Raliul Iașului!

Așteptarea a luat sfârșit: începe Raliul Iașului!


Așteptarea se apropie de final pentru piloți, copiloți, arbitri, oficiali FRAS și, nu în ultimul rând, pasionați de motorsport pentru ediția din acest an a Raliului Iașului e gata de start! Organizatorii au pregătit multe surprize pentru concursul din al doilea weekend din luna septembrie, a șasea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2023.

Vineri seară,în centrul Iașului, le spunem bunvenit oaspeților noștri la Startul Festiv! Sâmbătă începe lupta cu secundele pe macadamul impecabil de pe cele 6 probe speciale, 3 distincte. În prima zi de concurs vor fi câte două treceri pe Cioca Boca (14,55km) și Mădârjac (23,80km). Seara, de la ora18.00, ne întâlnim cu toții la cea mai spectaculoasă Super Specială, pe Râpa Galbenă și Bulevardul Independenței.
Duminică
ne mutăm pe proba Dobrovăț, celebra pentru cele două săritori artificiale și bucatele tradiționale pe care spectatorii le apreciază lafiecare ediție. Mai mult decât atât, a doua trecere peprobă este Power Stage Ciurea, iar în apropierea sosirii ne bucurăm și de FestivalulWOODSCAPE, aflat la prima ediție și care îmbină perfect pasiunea pentru sport și petrecerea timpului în aer liber. Ca deobicei, la final deraliu va avea loc festivitatea de premiere, duminică, după prânz,încentrul Iașului.

Norris Măgeanu, președintele FRAS, este convins de reușita evenimentului: „Cred avemtoate ingredientele pentru un raliu reușit, care se ridice la nivelul așteptărilor tuturor. Am pus la punct toate detaliile, probele arată foarte bine, am pus mare accent pe siguranța participanților și spectatorilor, iar locațiile principale, comandamentul,parcul service și parcul închis sunt pregătite ca pentru o competiție de mare anvergură. Dincolo de implicarea autorităților și a partenerilor tradiționali, țin remarc faptul mulți tineri voluntari fac parte din echipa de organizare, ceea ce înseamnă Raliul Iașului a devenit un brand important al orașului. Nu înultimul rand, vrea remarc principala noutate pentru fanii motorsportului și nu numai, prezența Festivalului WOODSCAPE alături de noi, astfel încât spectatorii își pot petrece într‑un mod deosebit sfărșitul de săptămână.”

Dan Codreanu, managerul raliului, abia așteaptă proba specială de la Râpa Galbenă, un Monte Carlo al României: „E deja tradițională întâlnirea marii familii a motorsportului românesc la Iași, toamna devreme, înaintea începerii anului școlar. Raliul Iașului reprezintă un reper în calendarul competițional intern, un eveniment de referință printre zecile de întreceri organizate anual sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, un concurs foarte aștept atatât de echipaje, cât și de fanii din această regiune. Abia aștept ne revedem, le urăm succes participanților în prima seară, la startul festiv, să‑i încurajăm pe frumoasele probe pe macadam, ne bucurăm de spectacol pe Râpa Galbenă acest Monte Carlo al României, le măsurăm zborul pe săritorile de la Dobrovăț și Ciurea, să‑i aplaudăm pe câștigători la premierea din centrul orașului și ne faceți pe toți ne fie dor de Iași până la ediția viitoare. Mult succes tuturor participanților și organizatorilor la Raliul Iașului 2023!” Norris Măgeanu președintele FRAS

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31