fbpx
 
Cinci irakieni și tunisieni, prinși când încercau să trecă ilegal granița în Ungaria

Cinci irakieni și tunisieni, prinși când încercau să trecă ilegal granița în Ungaria


Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare şi Sectorului PF Sânnicolau Mare au depistat cinci cetăţeni din Irak şi Tunisia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Astfel, în data de 21.12.2019, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au depistat, în localitatea Oar, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu statul vecin.

Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, în vârstă de 20, respectiv 31 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. Cei doi au declarat că intenţionau să ajungă în Franța, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

În aceeaşi zi, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş au observat, în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Cenad, trei persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Ungaria. Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 33 si 63 de ani.

Cei trei bărbaţi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31