fbpx
 
Luptătorii Wagner au intrat în regiunea Lipeţk și avansează spre Moscova

Luptătorii Wagner au intrat în regiunea Lipeţk și avansează spre Moscova


Luptători ai grupării paramilitare Wagner au intrat în regiunea Lipeţk, la aproximativ 400 kilometri sud de Moscova, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, confirmând avansarea lor spre capitala rusă - transmite France Presse.

Elemente ale Wagner „se deplasează pe teritoriul regiunii Lipeţk'', a declarat guvernatorul regional, Igor Artamonov, pe Telegram.
„Forţele de ordine şi autorităţile (...) iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa populaţiei. Situaţia este sub control", a precizat el. 

Evgheni Prigojin și-a trimis trupele în Rusia, cu țelul declarat de a schimba conducerea Ministerului rus al Apărării.

El spune că, fără să tragă măcar un foc de armă, a preluat controlul asupra cartierului general militar din Rostov, dar și obiective miliare din Voronej. Convoaiele Wagner trimise către Moscova ar urma să ajungă în curând la porțile capitalei.

Într-o primă reacție, Vladimir Putin a denunțat o răzmeriță internă și a acuzat de trădare și ambiții exorbitante gruparea Wagner și, mai ales, pe liderul ei. Acesta a fost declarat agent străin și dat în urmărire.

Însă, imagini filmate în Rostov-pe-Don arată că unii localnci au ieșit în stradă pentru a-și arăta sprijinul pentru luptătorii Wagner. Alții au dat năvală spre benzinării și gări, părăsind orașul speriați.

„Putin lucrează la Kremlin", susține purtătorul de cuvânt al președinției, deși circulă zvonuri că liderul rus ar fi fost evacuat către Sankt Petersburg.

Vladimir Putin: „Mă adresez celor care, prin înşelăciune ori ameninţări, s-au lăsat târâți în aventura criminală a răzmeriței armate. Vom apăra poporul şi statul de orice ameninţări, inclusiv de trădare internă. Pentru că avem de-a face cu o trădare. Ambiţii exorbitante şi interese personale au dus la această trădare”.

În capitala rusă au apărut încă de aseară blindate pe străzi, iar poliția, însoțită de militari, a instalat numeroase filtre atât la marginea oraşului cât şi în centru, fiind instituite severe măsuri anti-teroriste.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31