fbpx
 
GETTY GETTY

Regele Charles al III-lea, la un pas de moarte. Suveranul a trecut printr-un episod traumatizant în urmă cu 30 de ani


Un incident petrecut în urmă cu 30 de ani a fost ținut până acum secret de regele Charles al III-lea. Suveranul britanic s-a aflat la un pas de moarte. Cineva a tras cu arma spre el de două ori.  

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a trecut recent printr-o intervenție chirurgicală de corectare a prostatei. Suveranul a fost externat la câteva zile după operație, iar acum se recuperează.

Nu este însă pentru prima oară când Charles trece printr-o cumpănă. În anul 1994, pe 26 ianuarie, în timpul unei vizite la Darling Harbour din Sydney, cu ocazia Zilei Australiei, Charles a fost atacat de un bărbat din public.

Prințul de Wales, pe atunci în vârstă de 45 de ani, se pregătea să înmâneze premii elevilor în fața unei mulțimi de 20.000 de persoane, când David Kang, în vârstă de 23 de ani, a tras cu arma spre viitorul rege, a relatat Daily Mail.

Kang a sărit pe scena din Parcul Tumbalong. El a reușit să ajungă la doar câțiva metri de moștenitorul tronului.

Charles a rămas calm și și-a continuat discursul după incident. The Mail l-a supranumit ulterior „His Royal Coolness". Prințul a comparat la vremea aceea incidentul cu momentul în care a fost atacat de un elefant în Kenya.

Kang a fost imediat arestat. El a declarat în instanță că a încercat să atragă atenția asupra refugiaților cambodgieni, a relatat The Sydney Morning Herald. Refugiații cambodgieni au sosit cu barca pe țărmurile australiene la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 pentru a cere azil și apoi au fost trimiși în centre de detenție, prelungind procesul de reinstalare, potrivit Bibliotecii de Stat din New South Wales.

Kang a fost găsit vinovat de amenințare cu acte de violență ilegale și i s-a ordonat să presteze 500 de ore de muncă în folosul comunității.

Ani mai târziu, Kang a devenit avocat și a susținut că nu a avut intenția de a răni pe nimeni de Ziua Australiei.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost o experiență extrem de traumatizantă și cu siguranță am mers mai departe în viața mea, iar acum am devenit avocat aici, în Sydney", a declarat Kang pentru Morning Herald într-un articol publicat în ianuarie 2005.

„A fost o experiență traumatizantă și este ceva ce nu vreau să îmi reamintesc. Să mă gândesc la asta chiar și acum mă tulbură puțin. Ceea ce s-a întâmplat atunci a fost extrem de traumatizant, iar efectul pe care l-a avut asupra familiei mele a fost profund supărător", a spus el.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31