fbpx
 
Mașină vandalizată sub sechestrul Vămii

Mașină vandalizată sub sechestrul Vămii


Când s-a dus să-și ridice mașina, Cristian P. a constatat că nu mai avea oglinzi. L-a revoltat cum a fost tratat de angajații din Vama Sculeni.

 

Proces inedit la Judecătoria Iași. Un bărbat se războiește în instanță cu Vama Sculeni după ce și-a găsit mașina distrusă. Autoturismul a fost reținut în curtea instituției până la achitarea unei sancțiuni contravenționale, dar când a venit să îl ridice omul a consatat că nu mai avea oglinzi.

 

La început lipsea doar una

Pentru prejudiciul cauzat, Cristian P. a chemat la bară Direcția Regional Vamală Iași- Biroul Vamal de Frontieră Sculeni, solicitând 335 de lei daune materiale și 1.000 de lei daune morale.

Potrivit documentelor depuse la Judecătoria Iași, în martie anul trecut, soția ieșeanului a fost sancționată contravențional cu 5.000 lei după ce, la controlul vamal, în poșetă i-au fost găsite 20 de pachete de țigări. Până la plata amenzii, autoturismul a fost reținut în incinta Biroului Vamal Sculeni.

Cinci luni mai târziu, Cristian P. a a venit să-și ridice mașina, dar a constatat că îi lipsește oglinda din dreapta. Acesta a trimis o adresă către conducerea instituției, dar cum nu a primit niciun răspuns s-a dus din nou, în 29 iulie 2016, să plătească amenda și să-și ia mașina.

Mașina a stat cinci luni în parcarea de la Vama Sculeni

 

Tratat cu aroganță

Odată ajuns la Biroul Vamal Sculeni, ieșeanul ar fi constatat că Ford-ul său era parcat pe spațiul verde, blocat de alte trei mașini și un vehicul de transport. Cristian P. a constatat de data aceasta că ambele oglinzi îi lipseau. „L-am întrebat pe funcționarul vamal cum își explică vandalizarea autoturismului, dar acesta a replicat că nu îl interesează și că e problema instituției, nu a domniei sale”, mai susține bărbatul, în documentul citat.

În cele din urmă, după patru ore de așteptare, Cristian P. a reușit să-și recupereze mașina, mutând-o cu ajutorul tatălui și a fratelui său de pe spațiul verde pe stradă. Ieșeanul a achitat amenda și a făcut fotografii și mențiuni cu privire la starea în care și-a găsit Ford-ul.

 

Vama: ce dovezi aveți?

El spune că a fost revoltat de modul în care a fost tratat de funcționarii vamali. „Clientul meu critică modalitatea în care înțeleg instituțiile statului să trateze atât persoana, cât și bunurile acesteia. Era normal ca, în momentul restituirii autoturismului de către Biroul Vamal Sculeni, acesta să se afle în aceeași stare în care a fost preluat și nu avariat”, a declarat Cristina Mihai, avocata lui Cristian P.

Pe de altă parte, reprezentanții DGRFP Iași consideră că nu au nicio vină, arătând că nu există nicio certitudine că mașina a fost ridicată în altă stare „decât cea pe care o avea la momentul reținerii”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31