fbpx
 
Justiție paralelă! Nicio instituție juridică din România nu-l anchetează pe fostul episcop de Huși pentru acte sexuale cu minori

Justiție paralelă! Nicio instituție juridică din România nu-l anchetează pe fostul episcop de Huși pentru acte sexuale cu minori


Retras din funcţia de episcop, în urma scandalului sexual şi a şantajului cree l-a avut în centrul atenţiei, Corneliu Bârlădeanu lasă în urma sa acuzaţii gave, pe care nicio instituţie juridică din România nu le anchetează, cel puţin până în prezent.

 

Poliţia şi unităţile de parchet îşi declină competenţele reciproc în privinţa autosesizării, motivând că nimeni n-a depus o plângere penală în scris în care să reclame faptele care se presupun că s-ar fi petrecut de-a lungul anilor la Seminarul Teologic ”Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Huşi, acolo unde Preasfinţitul Corneliu a fost profesor încă din 1997, când s-a înfiinţat unitatea de învăţământ.

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au precizat că nu au declanşat o anchetă în acest caz, pentru că nu competenţa necesară. „Având în vedere calitatea de înalt prelat a persoanei acuzate, competenţa declanşării şi efectuării urmăririi penale aparţine Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Iaşi”, a precizat pentru „Adevărul” Silvia Manta, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

La rândul lor, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au precizat că nu au declanşat o anchetă în acest caz, subliniind că procurorii DNA, care au instrumentat dosarul de şantaj, dacă ar fi constatat alte fapte penale în afara celor de şantaj, ar fi sesizat unităţile de parchet competente.

 

Acuzaţiile aduse împotriva fostului episcop de Huşi, cum că şi-ar fi ademenit elevii de seminar, minori la data respectivă, pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei, au apărut în spaţiul public după finalizarea anchetei DNA şi abia după ce filmarea, care a făcut obiectul şantajului, a apărut în mass-media.

 

Din punct de vedere penal, raportat la informaţiile apărute în spaţiul public, fostul episcop de Huşi ar putea fi acuzat de act sexual cu minori. Potrivit Codului Penal, „raportul sexual comis de un major cu un minor cu vârsta între 15 şi 18 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi dacă minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziţia sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31