fbpx
 
Încă o belea pe capul Iașului: FIFA i-ar putea da lui Napoli despăgubiri de 100.000 de euro

Încă o belea pe capul Iașului: FIFA i-ar putea da lui Napoli despăgubiri de 100.000 de euro


Mai nou, Primăria dă în judecată și FIFA. Numai găuri în buget din cauza deciziilor proaste. Supărarea conducerii echipei de primă ligă a pornit de la o reclamaţie a fostului antrenor Nicolo Napoli la forul mondial. Italianul, demis în 2016, cere compensaţii de aproape 100.000 de euro. Sentința vine în câteva zile.  

 

Deşi au trecut aproape doi ani de când antrenorul Nicolo Napoli a fost demis de la CSM Politehnica Iaşi, conflictul izbucnit atunci între cele două părţi este departe de a se fi stins.

Avocat: „Nu mai are dreptul la proces”

„Ne-am adresat Tribunalului Iaşi solicitând competenţa exclusivă a instanţei ieşene în acest caz. Mai cerem atestarea faptului că tehnicianul este decăzut din drepturile de contestare a deciziei de concediere, acesta neadresându-se Tribunalului în termen de 30 de zile de la desfacerea contractului de muncă. De asemenea, am solicitat inexistenţa dreptului lui Nicolo Napoli la despăgubiri din partea clubului ieşean. FIFA are calitate de pârât în acest dosar pentru a-i putea fi opozabilă decizia Tribunalului Iaşi“, explică avocatul clubului ieşean în acest dosar, Paul Mincu.

 

Napoli a fost iubit la Iaşi, dar a plecat cu scandal

 

Acţiune cu o zi înainte de verdict

Potrivit unei clauze din înţelegerea cu Napoli, în cazul încetării contractului înainte de termen, clubul era obligat să-i achite drepturile salariale la zi, lucru care de altfel s-a întâmplat. Ulterior demiterii, Napoli nu a atacat decizia de concediere la instanţa de muncă din Iaşi, preferând să se adreseze direct la FIFA.

Antrenorul italian a cerut 80.000 euro drepturi salariale, până la expirarea contractului, plus bonusuri de 15.000 euro. „Clubul s-a apărat la FIFA, spunând că aceasta nu are competenţă în acest caz. În cel mai rău caz, ar fi avut competenţă Federaţia Română de Fotbal. Pe 10 mai, am primit o adresă de la FIFA prin care lui Napoli i se cerea să comunice care este contractul actual, pentru a i se putea calcula diferenţa între cât a câştigat el ulterior şi suma pe care ar fi primit-o de la Iaşi“, precizează Mincu.

Cauza de la FIFA trebuia să se judece în cursul zilei de marţi, 5 iunie, dar pe 4 iunie clubul ieşean a introdus acţiunea de la Tribunal cu speranţa de a bloca un verdict în Elveţia.

Decişi să meargă la TAS

În cazul în care FIFA va da totuşi dreptate antrenorului, clubul ieşean este decis să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). „Dacă FIFA îi va dreptate lui Napoli, atunci noi vom continua demersul la TAS pe baza deciziei favorabile din partea Tribunalului Iaşi. Dacă instanţa nu ne va da dreptate, atunci şansele la TAS vor fi destul de mici“, adaugă avocatul clubului ieşean.

De remarcat că alţi doi angajaţi demişi de la echipă, antrenorul Ionuţ Chirilă şi preşedintele Florin Prunea, s-au adresat, nemulţumiţi fiind, Tribunalului. Primul a renunţat la acţiune, iar al doilea a câștigat procesul, în primă instanţă.  

 

Poliţiştii au fost chemaţi să nu-l lase pe italian să intre la vestiare

 

Dat afară cu Poliţia Locală

Nicolo Napoli a fost demis de clubul ieşean în octombrie 2016, preşedintele de atunci al grupării ieşene, Florin Prunea, fiind nevoit să apeleze la Poliţia Locală pentru a-l opri pe antrenorul italian să mai intre în vestiar.

Clubul a împrumutat atunci suma de 18.000 euro pentru a-i achita lui Napoli toate drepturile salariale până în momentul demiterii. Iniţial, Napoli a continuat să susţine că este antrenorul Politehnicii, pentru ca, după câteva zile, să părăsească România. De anul trecut, el este director tehnic al echipei din Craiova susţinute de Adrian Mititelu, club care va juca baraj pentru promovarea în Liga a III-a.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31