fbpx
 
Aproape 90 de oameni au murit sau se află în stare gravă în India după ce au băut alcool contrafăcut

Aproape 90 de oameni au murit sau se află în stare gravă în India după ce au băut alcool contrafăcut


Cel puțin 28 de persoane au murit, iar alte 60 s-au îmbolnăvit în India după ce au băut alcool de contrabandă, transmit oficialii. Băutura era fabricată din metanol furat dintr-o uzină chimică, dar în India se folosesc pentru asta și pesticide.

Decesele au avut loc în districtele Ahmedabad și Botad din statul Gujarat, unde producția, vânzarea și consumul de băuturi alcoolice sunt interzise, transmite News.com.au.

Poliția a spus că alcoolul metilic industrial folosit la producerea băuturii a fost furat de la o uzină chimică.

„Exista 98% metanol în băuturile alcoolice pe care le-au consumat, asta înseamnă că au consumat doar metanol, ceea ce a crescut numărul morților”, a declarat Bhavnagar Ashok Yadav, inspectorul general al poliției, pentru The Times of India.

Ashish Gupta, șeful poliției din statul Gujarat, a declarat că au fost reținuți mai mulți contrabandaști suspectați că ar fi implicați în vânzarea alcoolului contrafăcut.

Printre aceștia se numără proprietarul substanțelor chimice folosite la fabricarea băuturii, Jayesh Khavadiya, din Narol, și opt presupuși complici.

Victimele sunt muncitori din agricultură și lucrători sanitari, care inițial nu au raportat că sunt bolnavi de teama de a fi arestați.

Autoritățile locale au format 100 de echipe care merg acum prin sate, în încercarea de a se asigura că toți cei afectați sunt transportați la spital.

Decesele din cauza alcoolului produs ilegal sunt frecvente în India, unde băuturile contrafăcute sunt ieftine și adesea îmbogățite cu substanțe chimice, cum ar fi pesticidele, pentru a crește potența.

Vânzarea și consumul de alcool sunt interzise în statul de origine al premierului Narendra Modi, unde doar cei care dețin un permis eliberat de guvern pot consuma băuturi alcoolice.

Alcoolul ilicit a devenit, de asemenea, o industrie extrem de profitabilă, în care contrabandiștii nu plătesc taxe și vând săracilor cantități enorme din produsul lor.

În 2020, cel puțin 120 de persoane au murit după ce au băut alcool contaminat în statul Punjab, din nordul Indiei.

Și în 2019, peste 100 de persoane au murit în agonie, în două state indiene, din cauza alcoolului contrafăcut băut după o înmormântare.

Numărul deceselor din acel incident este considerat a fi cel mai mortal focar de când un caz similar a ucis 172 de oameni în Bengalul de Vest, în 2011.

Presa locală relatează că alcoolul a fost băut pentru prima dată la o înmormântare în Uttarakhand, înainte ca oamenii din statul vecin Saharanpur să-l aducă acasă și să-l vândă altora.

Autopsiile au descoperit că alcoolul conținea metanol, numit în mod obișnuit alcool de lemn, o substanță chimică care atacă sistemul nervos central.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31