fbpx
 
Cine este autorul masacrului din Praga: 15 oameni au fost uciși. Colegii de clasă spun că era un tânăr liniștit și premiant

Cine este autorul masacrului din Praga: 15 oameni au fost uciși. Colegii de clasă spun că era un tânăr liniștit și premiant


Potrivit poliției din Praga, bărbatul care a ucis în total 15 persoane era student la Facultatea de Arte. Potrivit informațiilor autorităților, acesta era un premiant, care era descris de colegii săi de clasă ca fiind un tânăr liniștit.

Detectivii depun eforturi masive pentru a investiga masacrul care a avut loc joi după-amiază din Praga, când cel puțin 15 persoane au murit într-un schimb de focuri de armă în clădirea Facultății de Arte a Universității Karlovy.

În cadrul unei conferințe de presă, potrivit postului de televiziune Nova, poliția a dat câteva detalii despre autorul atacului.

Este vorba despre un tânăr de 24 de ani. "Am aflat că este student la Facultatea de Arte și că trebuia să țină o prelegere pe strada Celetná la ora 14:00. De aceea am venit fără întârziere pe strada Celetná", a declarat șeful poliției, Martin Vondrášek.

Potrivit acestuia, tânărul ar fi fost unul dintre premianții facultății. Cu toate acestea, el își dorea să moară. Polițiștii au găsit dovezi ale intențiilor sinucigașe ale elevului în casa din Hotoun din Kladno, unde se presupune că și-ar fi împușcat tatăl.

Ministrul de interne Vít Rakušan a vorbit, de asemenea, despre tragedie. "Este o persoană care avea niște probleme personale și s-a angajat să își ia viața, nu doar a lui, ci și a altora", a spus austriacul.

Arma pe care atacatorul a ales să o folosească în atacul său ar fi fost deținută legal - și nu era singura. El avea permise de port-armă pentru mai multe dintre armele de foc pe care le-a cumpărat, a dezvăluit poliția.

Tânărul suspect a fost recunoscut de colegii săi de clasă.

Potrivit mărturiilor elevilor, acesta se preseupune că era un bărbat liniștit și discret.

Acest lucru a fost confirmat și de șeful poliției. "Verificarea antecedentelor efectuată de Oficiul central național împotriva extremismului, terorismului și criminalității cibernetice nu a relevat nimic reprobabil la acest bărbat", a declarat Vondrášek.

Poliția investighează versiunea potrivit căreia atacatorul ar fi fost inspirat de un recent atac armat în masă care a avut loc la o sală de sport din Briansk, Rusia.

În urmă cu două săptămâni, o fată de 14 ani a deschis focul asupra colegilor ei de clasă de acolo. Bilanțul a fost de 3 morți și 5 elevi răniți. Printre morți se numără și o fată, care ... s-a sinucis.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31