fbpx
 
Scandal: Aeroportul s-a debarasat de firma de curățenie

Scandal: Aeroportul s-a debarasat de firma de curățenie


Reziliere rarisimă la stat. Conducerea Aeroportului reproșează că nu curățau geamurile. Firma din Bacău cere banii pe trei luni. Pompierii au fost puşi să cureţe geamurile unui terminal în locul firmei angajate pentru acest lucru.

 

Invest Milenium SRL Bacău a chemat la bară Aeroportul Iaşi pentru 47.896 de lei. Suma ar reprezenta valoarea facturilor neachitate în perioada august - noiembrie 2016 pentru curăţenia făcută în Terminalele 2 şi 3.

 

Stare conflictuală

Firma a fost declarată câştigătoare la o licitaţie şi încheiase, în mai anul trecut, un contract de achiziţii publice cu Aeroportul. Pentru 137.960 de lei, plus TVA, se angajase să presteze timp de 12 luni, servicii de întreţinere şi curăţenie în cele două terminale, cu 5 angajaţi. Însă, după numai jumătate de an, reprezentanţii aerogării au decis să rezilieze contractul. „Din august, Regia Autonomă Aeroportul Iaşi a invocat diferite motive pentru a nu ne plăti facturile. S-a ajuns la o stare conflictuală, noi prestând servicii în continuare şi achiziţionând în acest sens material de curăţenie fără a fi plătiţi mai multe luni”, susţine firma în acţiunea depusă la instanţă, precizând că toate problemele apărute în executarea contractului sunt din cauza instituţiei pârâte.

 

Terminalul 3 a băgat zâzanie între Aeroport şi o societate din Bacău

 

Societate: „Curăţenie exemplară”

„Curăţenia în Aerogară a fost exemplară şi toţi care au zburat din aeroport au remarcat acest lucru”, mai arată Invest Milenium SRL. Pe de altă parte, reprezentanţii Aeroportului au susţinut că au reziliat contractul pentru că firma nu şi-a făcut bine treaba. Aceştia subliniază că nu o singură dată pasagerii s-au plâns „cu reproş şi nervozitate ” de lipsa igienei, mirosul din băi şi gunoiul nestrâns. „Pompierii din cadrul instituţiei s-au văzut nevoiţi să cureţe geamurile Terminalului T3 cu prilejul vizitelor oficiale, iar  Poliţia de Frontieră ne-a sesizat că spaţiul în care îşi desfăşoară zilnic activitatea şi toaletele de serviciu (aceleaşi cu  ale pasagerilor) sunt neigienizate corespunzător”, se arată în întâmpinarea depusă de Aeroport.

Reprezentanţii instituţiei susţin că au atras de mai multe ori atenţia firmei, care nu ar fi luat însă măsuri. Primul termen al procesului la Tribunalul Iaşi va fi pe 9 august.

 

Firma nouă, din Tulcea

După rezilierea contractul cu firma din Bacău, curăţenie în Aeroport a fost făcută de Alba ca Zăpada Cleaning Services. Ulterior a fost organizată o nouă licitaţie, câştigată, în urmă cu o lună şi jumătate de CIP Avantaj SRL Tulcea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31