fbpx
 
Cazul Sabin: procurorii îi cer lui Zuckerberg convorbirile pe Facebook

Cazul Sabin: procurorii îi cer lui Zuckerberg convorbirile pe Facebook


Indiciu important: adolescentul a aruncat cutia cuţitului la gunoi în dimineaţa morţii. Anchetatorii încearcă să identifice persoanele din mediul online cu care a comunicat Sabin Şerban, adolescentul înjunghiat mortal în urmă cu nouă  luni. O parte dintre „prietenii virtuali” ai tânărului ar fi fost din Statele Unite ale Americii.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au formulat o cerere de comisie rogatorie, pentru a primi informaţii de la autorităţile din Statele Unite ale Americii.

Nouă luni de mister

Anchetatorii încearcă să identifice persoanele cu care adolescentul de 17 ani a purtat mai multe discuţii pe reţelele de socializare. „Ancheta este laborioasă şi presupune inclusiv forme de cooperare judiciară internaţională în materie penală”, a precizat prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Iaşi, Alexandru Pecincu.

Anchetatorii încearcă de mai mult de nouă luni să lămurească misterul morţii lui Sabin Şerban, fiul unui colonel SRI din Iaşi. Elevul de la Liceul de Informatică din Iaşi a fost găsit, de tatăl său, fără suflare, la data de 11 octombrie 2016. Băiatul era cu faţa în sus şi avea un cuţit cu lama de 14 centimetrit înfipt în spate, dinspre umăr, în zona omoplatului stâng. Lângă corpul adolescentului a mai fost găsit un cuţit de tip fluture, desfăcut, pe care îl avea de doi ani.

 

Părinţii lui Sabin aşteaptă încă să afle ce s-a întâmplat cu fiul lor

 

400 de persoane audiate

Anchetatorii au stabilit că Sabin cumpărase cuţitul în 1 octombrie anul trecut, de la un magazin specializat din Iaşi. În dimineaţa morţii, el a plecat spre şcoală, dar a coborât din tramvai în Piaţa Unirii şi s-a întors acasă. Ulterior, spun surse judiciare, adolescentul a coborât din bloc şi a aruncat la ghena de gunoi cutia în care s-a aflat cuţitul pe care îl cumpărase.

Pe parcursul anchetei, au fost audiate aproximativ 400 de persoane, au fost efectuate patru expertize biocriminalistice pentru identificarea profilului ADN, au avut loc percheziţii asupra a nouă dispozitive de stocare a unor date informatice şi a fost făcută de specialişti o analiză comportamentală.

 

Sinucidere sau accident

Anchetatorii au stabilit că Sabin nu s-a aflat în anturajul unor persoane care consumau sau vindeau droguri şi au infirmat o legătură între decesul adolecentului şi profesiile părinţilor, tatăl fiind ofiţer SRI.

Principala ipoteză pe care o au în vedere anchetatorii care investighează moartea suspectă a adolescentului este cea a sinuciderii, arată surse judiciare, însă nu a fost exclusă, în totalitate, nici cea a unui accident. Varianta oficială va fi prezentată la finalizarea cercetărilor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31