fbpx
 
Inspectoarea de urbanism de la Primăria Rediu, arestată la domiciliu. A cerut mită 1.000 de euro de la un localnic

Inspectoarea de urbanism de la Primăria Rediu, arestată la domiciliu. A cerut mită 1.000 de euro de la un localnic


Judecătorii au decis ieri ca Petronela Susan, inspectoare de urbanism la Primăria comunei Rediu, să fie arestată la domiciliu, în urma unui flagrant realizat de ofițerii DGA. Primarul Ciprian Grosu este convocat astăzi la sediul DNA Iași.

Femeia, care în anii trecuţi a lucrat şi la Urbanism în Primăria Iaşi, fiind audiată şi în dosarul DIICOT alături de Mihai Chirica, a cerut mită 1.000 de euro de la un localnic din Rediu, pentru o autorizaţie de construcţie la o casă începută deja ilegal, pentru care nu avea toate documentele şi pentru care fusese deja amendat de primar.

Culmea, femeia a cerut bani şi pentru „partea” primarului. Judecătorii au decis ieri ca femeie să fie arestată la domiciliu, iar primarul Ciprian Grosu este convocat astăzi la Parchet, scrie „Ziarul de Iași”.

Localnicul a dat femeii 500 de euro în luna iulie a anului trecut pentru autorizare, urmând să îi dea diferenţa de 500 de euro, din cei 1.000 solicitaţi de funcţionară, la primirea documentului. Cum Susan îl amâna pe bărbat, acesta a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi pentru a face plângere, care a pus ofiţerii judiciarişti de la Direcţia Generală Anticorupţie Iaşi să facă un flagrant. Aceştia au „însemnat” 2.500 de lei şi i-au dat lui Chelaru.

În urmă cu două zile, bărbatul a mers la Primărie, unde era aşteptat de către Susan. Acesta i-a dat banii, însă femeia nu i-a înmânat autorizaţia. Ea o avea în geantă, însă nu era semnată şi de către primarul din Rediu. De altfel, potrivit anchetatorilor, femeia nu i-a dat nici primarului „partea” din sumă, aşa cum i-ar fi spus reclamantului.

Cei de la DNA Iaşi au găsit în poşeta lui Susan suma de 2.500 de lei însemnaţi, alţi 1.000 de euro, cât şi 800 de lei, bani care urmează a se stabili în ce circumstanţe au fost dobândiţi de către femeie, mai scrie „Ziarul de Iași”.

Article image
Petronela Susan a fost subiectul unui flagrant organizat azi de ofițerii DGA Iași. Primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, nu știa exact obiectul anchetei care a dus la surprinderea inspectoarei de urbanism, dar flagrantul s-ar fi produs chiar în biroul acesteia: „Faptele s-au petrecut aproape de încheierea programului. Ofițerii au intrat în biroul dumneaei și au ieșit împreună destul de repede, fără să dea explicații”, a de...
Autor Gabriel Gachi Slideshow HOMEPAGE 07 Februarie 2023


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31