fbpx
 
Momentul în care o coloană de tancuri rusești este prinsă într-o ambuscadă mortală (VIDEO)

Momentul în care o coloană de tancuri rusești este prinsă într-o ambuscadă mortală (VIDEO)


Înregistrări video par să surprindă o ambuscadă executată cu multă iscusință de ucraineni, relatează Insider. În timp ce rușii suportă costul unor greșeli de începători, ucrainenii reușesc o integrare „ca la carte” a capacităților de luptă, potrivit observației unui general american în retragere.

În imagini – filmări cu drona distribuite pe rețelele de socializare de către observatorii războiului din Ucraina și conturile care publică informații din surse deschise – se vede un grup de tancuri și vehicule blindate rusești care se deplasează în câmp deschis undeva în jurul localității Klișciivka, în regiunea Donețk. Terenul este vizibil găurit de obuze, în timp ce fumul învăluie zona.

Cinci tancuri înaintează în șir, după care se aud mai multe explozii, unele aparent cauzate de mine, iar altele de lovituri de artilerie.

În haosul rezultat, soldați supraviețuitori pot fi văzuți ieșind din vehiculele în flăcări, în timp ce un tanc rusesc trage în mod inexplicabil spre un altul – e posibil ca artileristul să fi intrat în panică sau arma să se fi declanșat accidental.

„Dintr-un nou unghi al recentul atac rusesc din Klișciivka, la minutul 1:21~ se poate vedea cum munițiile cu dispersie lovesc coloana oprită, care a fost dezactivată de mine și artilerie. Arme combinate în acțiune”, scrie pe X utilizatorul „CJ”, care postează informații de pe câmpul de luptă.

Dincolo de a arăta scene din război, imaginile sunt grăitoare despre ce a învățat fiecare parte din experiențele de luptă.

În acest sens, filmările i-au atras atenția generalului în retragere al armatei americane Benjamin Hodges, fostul comandant al armatei SUA în Europa.

„Aveți juxtapunerea a ceea ce mi se pare a fi o artilerie profesionistă foarte, foarte bine antrenată împotriva unei formațiuni rusești care fie nu este prea bine instruită, fie nu are disciplină și nu a avut comandanți care să-i învețe pe acei soldați să facă ceea ce trebuie”, a declarat el pentru Insider.

În timp ce coordonarea focurilor și a capacităților așa cum transpare din video nu este deloc o sarcină ușoară, rușii au dat și ei o mână de ajutor prin faptul că au mers în șir.

„Ceea ce nu contenește să mă uimească după 18 luni, de când a început așa-numita «operațiune militară specială”, este că „după atâta vreme, încă se mai fac greșelile din ziua deschiderii, de a nu se dispersa”, a explicat Hodges.

„Vă puteți imagina confuzia” din acele momente, iar „dacă nu ești prea bine instruit și nici prea bine disciplinat, și nici nu ești prea sigur în legătură cu ceea ce se întâmplă în jurul tău, este terifiant”, a subliniat Hodges.

„Acesta este momentul în care se comit greșeli”, a adăugat Hodges.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31