fbpx
 
gofundme.com gofundme.com

O simplă durere în gât a lăsat un adolescent din SUA fără mâini și picioare. Cum a fost posibil


Un adolescent din Virginia de Vest a fost la un pas de moarte la doar câteva ore după ce a fost diagnosticat cu angină streptococică.

Mason Jones era un puști normal de 15 ani care locuia în Virginia de Vest, își petrecea timpul cu prietenii, se plimba cu bicicleta și se juca jocuri video până când viața lui a luat o întorsătură șocantă, conform Unilad.

Inițial, adolescentul a început să se simtă rău și să acuze dureri în gât și oboseală cronică. Mason a fost pus sub tratament cu antibiotice, dar în 24 de ore starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid, buzele devenindu-i purpurii și apărându-i pete mov pe toată pielea.

A fost dus la spital, deoarece intrase în insuficiență respiratorie și a făcut septicemie.

În esență, septicemia este atunci când sistemul imunitar reacționează exagerat la o infecție și începe să afecteze propriile țesuturi și organe ale corpului.

Mason a trebuit să fie transportat pe calea aerului la Spitalul Universității din Virginia din Charlotteville și a petrecut trei luni conectat la aparate. Medicii i-au dat doar 1% șanse de supraviețuire.

La început nu a avut alte simptome în afară de cele ale anginei streptococice: durere în gât, febră, oboseală”, a declarat Charde pentru Daily Mail. „A fost pur și simplu un coșmar”.

Mason a fost diagnosticat cu sindromul de șoc toxic streptococic (STSS), cu fasceită necrozantă.

Fasceita necrozantă este o infecție care se răspândește rapid, cunoscută sub numele de „mâncător de carne” și ucide unul din cinci bolnavi. Din această cauză, Mason a avut nevoie, de asemenea, de mai multe grefe de piele și de îngrijiri din partea unităților specializate ale spitalului.

„Nu existau rezerve de sânge care să ajungă pentru mâini și picioare”, a adăugat Charde. „În esență, membrele au murit pur și simplu și au fost mumificate. A fost oribil. Nu am mai experimentat niciodată un astfel de tip de durere fizică și emoțională, privindu-mi fiul suferind și fiind atât de neajutorată”.

Drept urmare, la 6 iunie 2023, medicii au fost nevoiți să îi amputeze lui Mason ambele mâini și aproximativ patru centimetri din fiecare braț.

Mai puțin de două săptămâni mai târziu, chiar înainte de a împlini 16 ani, lui Mason a trebuit să i se taie ambele picioare chiar sub genunchi.

În timp ce Mason încearcă să se readapteze la noua sa viață și caută în continuare îngrijiri suplimentare, familia sa a creat o pagină GoFundMe pentru a cere orice ajutor în călătoria sa spre recuperare.

Pagina oferă o descriere a modului în care s-a desfășurat incidentul și, până în prezent, a strâns puțin peste 40.000 de dolari din obiectivul său de 50.000 de dolari.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31