fbpx
 
REVOLTĂTOR! Niciun vinovat în cazul fetei din Suceava care avea 17 kg la 19 ani

REVOLTĂTOR! Niciun vinovat în cazul fetei din Suceava care avea 17 kg la 19 ani


Niciun vinovat în cazul tinerei din judeţul Suceava, care a fost hrănită doar cu lapte, apă şi zahăr şi cântărea doar 17 kilograme!

Asta au decis magistraţii Curţii de Apel Suceava, după ce în urmă cu trei ani au fost trimise în judecată patru persoane, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Sora fetei şi cumnatul victimei, împreună cu alţi doi angajaţi ai comunei Moldovița, au scăpat basma curată. Cu o malnutriţie severă şi cu dizabilităţi, fata, pe atunci în vârstă de 19 ani, a ajuns pe mâinile medicilor şi a început să se recupereze.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au trimis în judecată asistenţii personali ai fetei-adica pe sora ei şi soţul acesteia- dar şi doi angajaţi de la primăria din comună, toţi acuzaţi de neglijenţă.

Chiar dacă adolescenta a fost în pericol să moară de foame, magistraţii Curţii de Apel Suceva i-au achitat pe toţi cei care au avut o legătură cu acest caz dramatic.

Pare ciudat, dar acesta este finalul unei poveşti tulburătoare care a debutat în anul 2013, atunci când Adina, o fată din localitatea Moldoviţa a ajuns la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi.

Fata fost cântărită şi măsurată, iar medicii s-au îngrozit şi au decis să îi administreze imediat substanţele vitale prin perfuzii.

Atunci, în vârstă de 19 ani , Adina vorbea ca un copil de 3 ani şi se minuna când vedea mâncare. Iar când medicii au întrebat-o ce mânca în fiecare zi, au rămas şocaţi: fata le-a spus că mânca în fiecare zi lapte cu zahăr.

O anchetă socială a fost declanşată iar inspectorii au aflat că cei care o aveau în grijă erau sora fetei, împreună soţul femeii. Cei doi erau îngrijitorii Adinei pentru că mama bietei tinere suferea de schizofrenie.

Adina a rămas în grijă medicilor şi treptat s-a obişnuit cu mâncarea solidă. Cu un regim bine structurat şi multă recuperare, tânăra a început să se hrănească şi să ia treptat în greutate.

Imediat după ce cazul fetei a fost prezentat pe larg de media locală și națională, autorităţile au luat măsuri şi au deschis un dosar penal, pentru rele tratamente aplicate minorului şi neglijenţa în serviciu.

După mai bine de 3 ani, magistraţii au decis că nici cei care o aveau în grijă, şi au hrănit-o cu apă, lapte şi zahăr, dar nici asistenţii sociali care ar fi trebuit să verifice familia, nu ar avea nicio responsabilitate.

Decizia Curţii de Apel Suceava este definitivă. Singurul lucru bun este ca tânăra a ajuns într-un centru de recuperare iar starea ei s-a îmbunătăţit vizibil.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31