fbpx
 
Condamnări grele în Dosarul Amanta: Nichita - 5 ani, Hliboceanu - 4 ani. Ambii cu executare

Condamnări grele în Dosarul Amanta: Nichita - 5 ani, Hliboceanu - 4 ani. Ambii cu executare


Sentințe definitive în Dosarul Amanta: fostul primar Gheorghe Nichita a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru  instigare la abuz în serviciu, iar fostul șef al Poliției Locale Liviu Hliboceanu, urmează să stea 4 ani după gratii.

În cazul lui Gheorghe Nichita urmează un calcul al contopirii pedepselor din dosarul penal anterior de luare de mită, în care fostul edil a fost condamnat tot la 5 ani de închisoare cu executare.

În Dosarul Amanta, magistrații Curții de Apel au constatat în cazul fostului primar prescrierea acuzațiilor de instigare la accesul ilegal la un sistem informatic și de instigare la folosirea de informații nedestinate publicității.

În ceea ce-l privește pe Liviu Hliboceanu, pedeapsa de 4 ani de închisoare este executorie în totalitate. Și la fostul șef al Poliției Locale s-a constatat prescrierea acuzațiilor de acces ilegal la un sistem informatic și de folosire de informații nedestinate publicității.

Gheorghe Nechita a fost preluat de polițiștii din Vaslui, care l-au dus la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanța judecătorească, potrivit unui comunicat al instituției.

Acuzațiile în Dosarul Amanta

Potrivit DNA, Gheorghe Nichita a abuzat de funcţia de primar şi a folosit personal dispozitive din Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta amantă, o subalternă din Primărie.

„Concret, primarul Nichita Gheorghe l-a determinat pe directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Hliboceanu Liviu Mihai, să dispună personal sau cu ajutorul inculpatului Avârvarei Ştefan funcţionarilor din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Iaşi să efectueze activităţi de investigaţii în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane şi a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale Poliţiei Locale a municipiului Iaşi şi producerii unei pagube în cuantum de 13.429,13 lei (prin folosirea resurselor materiale şi umane ale respectivei instituţii)", susțineau procurorii DNA.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31